Search

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije

Kakvi se lookovi nose na pistama američke modne prijestolnice?

Tekst: E.G.


Image: IMaxTree

Želite li biti sigurni da nećete propustiti nijedan veći nadolazeći beauty trend, vaše oči trebaju biti uperene jedino u modele na pistama tijekom najvažnijih svjetskih Tjedana mode. Onaj njujorški je završio jučer, a dok se čeka i skoro londonsko izdanje, modni i beauty urednici su se već dobrano raspisali o svemu što su imali prilike vidjeti - od krojeva haljina, preko uzoraka, pa sve do nijansi sjenila. Naš je fokus danas upravo na make-upu i kosi, a budući da znamo kako su za njih na Tjednima mode mahom zaslužna neka od najvećih vizažističkih imena svijeta. I dok je potpuno jasno da neki od tih lookova u svakodnevnom životu uopće nisu nosivi, potrudili smo se izdvojiti one za koje se to ne baš i ne može reći. Ipak, treba reći da s obzirom na apsolutnu dominaciju jarkih boja u svim mogućim varijantama - od usana od očiju - oni ipak neće biti za svakoga.

Šarena sjenila na očima

Ovo je vjerojatno i najzastupljeniji trend, budući da smo ga vidjeli na cijelom nizu revija. Nosili su ga modeli na reviji kuće Anna Sui, modeli na reviji kuće Christian Siriano, kao i oni na reviji kuće Ulla Johnson... Razlikovale su se tek varijacije na temu - kod Siriana je riječ o kombinaciji roze i plave boje te sjenila koja daleko prelaze granice kapaka, Johnson se odlučuje za jednu deblju zelenu liniju, dok Anna Sui nudi razne kombinacije. Jedini zaključak koji možemo donijeti sa sigurnošću jest da pravila nema i sve je dopušteno.

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 1)

 

Jarko rumenilo na obrazima (i ne samo na njima)

Zaboravite na decentna rumenila i suptilna izdanja! Pitate li vizažiste koji su osmišljavali lookove za revije kuća kao što su Sies Marjan i Pyer Moss, rumenilo će se u idućim sezonama nositi u intenzivnoj boji cigle i s nanošenjem se neće štedjeti. Bit će ga na obrazima, ali i poviše obraza prema čelu, zbog čega drugi naglasci na licu neće biti ni potrebni.

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 2)

 

Vječni crni tuš na očima, ali ovaj put s pomakom

Poprilično smo sigurni da nikad nećemo odgledati nijedan Tjedan mode bez barem jedne revije na kojoj modeli imaju pomno iscrtani crni tuš na očima, i to nam je sasvim okej. Ipak, cijenimo kad nam se pokaže i neka njegova suvremenija interpretacija, kakvu smo imali prilike vidjeti na reviji dizajnera Jeremyja Scotta, gdje su modeli crni tuš kombinirali sa sjenilima u jarkim bojama (hint: prvi trend!) u kutu očiju, ali i šarenim perikama.

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 3)

 

Jarke boje na usnama

Ako se još premišljate oko toga možete li dovoljno dobro iznijeti bilo koju boju koja izlazi iz nude spektra, ovaj ćete trend vjerojatno zaobići u širokom luku. Naime, modeli na reviji kuće Chromat smo uočili modele s tamnoplavim ružem i podsjetili se koliko prostora za igru u tom području još uvijek ima. Zašto ne?

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 4)

Klasični crveni ruž i uvijek popularni valovi u kosi

Kako ne biste pomislili da su baš svi trendovi rađeni za one najhrabrije među nama, pobrinuli su se vizažisti i frizeri koji su radili lookove modela za reviju kuće Badgley Mischka; kosa je stilizirana u laganim valovima ili potpuno ravno isfenirana, dok se od šminke ističe tek elegantni crveni ruž.

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 5)

Punđa u kombinaciji s puštenom kosom

Anna Sui za sezone pred nama predlaže frizuru koju smo već zavoljeli u sezonama iza nas. Riječ je o opuštenoj manjoj punđi na vrhu glave i raspuštenoj kosi koja je najčešće valovita. Odlična opcija i za dnevne poslove i za večernji izlazak, zbog čega nam je drago da ćemo je i dalje viđati.

BURO. izbor: Beauty trendovi s Tjedna mode u New Yorku koje želimo isprobati što prije (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više