Search

Donosimo 5 trikova za bezbolnije čupanje obrva

Donosimo 5 trikova za bezbolnije čupanje obrva

Tekst: BURO.


Vjerujem da ne postoji osoba koja nema barem jednu smiješnu priču koja ima veze s obrvama. Doduše te priče postaju smiješne tek kasnije, točnije kad postanu daleka prošlost, ali svi imamo nešto za prepričavanje. Skoro svi smo sami prvi put počupali obrve bilo je tu svega. Od jedva vidljivih crtica do kratkih obrva pa nadalje. Stoga kao samoproklamirani stručnjak za obrve kakav jesam, donosim neke trikove za eliminiranje bola koji su mi olakšali život, a i vama će.

1

Obrve čupajte nakon tuširanja ili kupke

Logika je identična kao i kod brijanja: topla voda otvara folikulu dlake pa je čupanje lakše i manje boli. Ako nemate vremena za tuširanje, uzmite ručnik natopljen toplom vodom i pomoći će isto kao tuš.

Led (ili ohlađene žlice)

Led ili ohlađene žlice možete koristiti na dva načina. Jedan je prije čupanja - u tom slučaju ignorirajte prethodni savjet o toploj vodi. Koža će utrnuti od hladnoće i bol će biti manja. Drugi način je da se led koristi nakon čupanja obrva jer će hlađenje smanjiti crvenilo i otečenost, kao i ublažiti bol. Led ne stavljajte direktno na kožu već ga umotajte u neku maramicu.

2

3

Oštra princeta je presudna

Kako za efikasnost tako i za smanjenje boli, važno je da pinceta bude nova ili jako oštra- Tupu pincetu bacite u smeće jer kida dlačice i postoji velika šansa da ćete prilikom čupanja uhvatiti i dio kože. A to jako boli.

Dlačice hvatajte u korijenu

I uvijek ih vucite u smjeru u kojem rastu. Čupanje obrva nije neka ugodna stvar ali ako ne uhvatite dlačicu kako i gdje treba, iskliznut će vam i morat ćete ponavljati postupak. Ako se polomi, onda ćete je jako teško iščupati.

4

5

Intenzivna njega poslije čupanja

Osim leda, koji vam svakako preporučujem, nanesite i neku kremu s protuupalnim djelovanjem. Ako vam se koža brzo smiruje i ne osjećate bol, dovoljna je aloa. Ako imate jaču reakciju, probijate kortizol kremu koja se koristi protiv uboda komaraca i možete je pronaći u ljekarni.

Na popis dodajem još dvije stvari koje nemaju veze s bolom ali su presudne za uspjeh:

Zaboravite na ogledala koja povećavaju

Ona su najveći neprijatelj kada je u pitanju čupanje obrva jer na njima ne možete vidjeti ni cijelo lice, a kamoli drugu obrvu. Ako koristite ovo ogledalo, lako je pretjerati i promijeniti oblik obrva. Potrebno vam je ogledalo na kojem možete vidjeti cijelo lice. Ne igrajte se.

Bijela ili krem olovka

Ako niste sigurni u oblik, poslužite se trikom koji sam prije sto godina pronašla u nekom teenage magazinu. Željeni oblik iscrtajte oko obrve pomoću bijele olovke za oči. Tako nećete pogriješiti čak i ako se previše približite ogledalu. Ako niste sigurni, držite se Ako niste baš sigurni kako da napravite oblik, poslužite se trikom koji sam, priznajem, pre xy godina pronašla u nekom tinejdžerkom časopisu, a to je: željeni oblik iscrtajte oko obrve belom olovkom za oči (realno, bilo koja baš svjetla boja dolazi u obzir). Tako, čak i ako se približite previše ogledalu niste u opasnosti da pogriješite. Generalno, ako niste sigurni, držite se onog „manje je više“.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više