Search

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica

Mahom lagane i svježe kompozicije

Tekst: E.G.


Image: Instagram,
arhiva,
PR

Prve više temperature sugeriraju da ćemo se vrlo brzo naći u ljetnim mjesecima. Kad je riječ o parfemima, to znači samo jedno - vrijeme je da teške zimske kompozicije zamijenimo s onim laganijim. Za slučaj da još uvijek ne znate koji biste parfem nosili ovog ljeta, i uvijek ste otvoreni za savjete, donosimo neke od opcija koje biraju poznate Hrvatice. Već prema očekivanjima, uglavnom su se odlučivale za osvježavajuće i prozračne mirise, kombinirajući najbolje od komercijalnih i niche brendova. 

Tatjana Dragović

Jedna od najbolje odjevenih Hrvatica i vrhunska poznavateljica beauty područja, ovog će ljeta nositi parfem Another 13 američkog brenda Le Labo. Čini ga čak 13 sastojaka, dok je središnja nota ambroksan, koja njegov miris čini pomalo animalističkim. 

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 1)

Mara Bratoš

Cijenjena fotografkinja otkrila nam je kako svoje dubrovačke ljetne večeri redoviti začini parfemom Blanche kuće Byredo. Kako je istaknula, riječ je o svježem mirisu čija joj kombinacija mirisa bijele ruže, ružičastog papra, ljubičice, božura, mošusa i sandalovine odgovara u potpunosti.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 2)

Simona Antonović

Vizažistica Simona Antonović bira dva parfema za ljeto; Chanelov La Pausa i Byredov Gypsy Water. "Čim sam raspršila ovaj miris po koži, zakačila sam se na njega. To je svjež miris, laganih zagrijanih drvenih nota, koji je drugačiji od svega što sam ikada doživjela, te je prilično tajanstven. Kad ga nosite tijekom dana, miris se stapa u kožu, stvarajući ono što izgleda manje poput parfema i više nalik na vlastiti signature." Što se tiče La Pause, ističe kako je njegov širok domet, svestranost, brojne inkarnacije i interpretacije koje su ujedinjene jednim deskriptorom - elegancijom čine njegovom vječnom obožavateljicom. 

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 3)

Anamaria Brkić

Poznata modna dizajnerica je već godinama vjerna samo jednom ljetom mirisu, Heeley Figuieru. Kako se može iščitati već iz imena, riječ je kompoziciji u kojoj glavnu riječ vodi smokva, a ona ga opisuje kao jednostavno posebnim s decentnom notom senzualnosti.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 4)

Petra Kurtela

Glumica Petra Kurtela je u toplijim mjesecima odlučila isprobati parfem Max Mara istoimenog brenda. Kaže kako voli cvijeće i cvjetne mirise, a budući da ovaj sadrži miris orhideje, ljiljana i magnolije, sigurna je da će u njemu uživati.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 5)

Lidija Lešić

I manekenka i vlasnica brenda nakita ovog ljeta bira parfem s potpisom kuće Le Labo, no ona preferira Santal 33. Smatra ga idealnim za ljeto - dovoljno je jak, a u isto vrijeme dovoljno nježan i prozračan.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 6)

Marijana Batinić

Poznata voditeljica nema previše dvojbi. Njen je odabir parfem Gabrielle kuće Chanel, i to zato što voli mješavinu nota bijelog cvijeća, naranče, grejpa, sandalovine i mošusa.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 7)

Tatjana Jurić

Tatjana Jurić spada u one koja ne eksperimentira previše, već kaže kako je godinama vjerna parfemu Ferre Rose kuće Gianfranco Ferre. Ipak, napominje kako u zadnje vrijeme sve više preferira tzv. mistove, odnosno mirišljave vodice. 

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 8)

Iva Leko

"Prošlo sam ljeto otkrila Pradin Candy i oduševila sam se, tako da će on ostati moj prvi izbor. Jako mi se sviđa i novi Gucci Bloom jer je lagan i svjež te planiram kombinirati oba.", rekla nam je lijepa poduzetnica i naglasila kako će Gucci birati kao ljetnu dnevnu varijantu, a Pradu kao večernju.

Doznali smo koji su omiljeni ljetni parfemi poznatih Hrvatica (фото 9)

Leave a comment

više