Search

Eksfolijacija je jedan od ključnih koraka svake beauty rutine, a ovo su proizvodi s kojima ćete doći do najboljih rezultata!

Eksfolijacija je jedan od ključnih koraka svake beauty rutine, a ovo su proizvodi s kojima ćete doći do najboljih rezultata!

Sve što trebate znati

Tekst: E.G.


Image: PR,
Pinterest

Dobro je poznato kako lijep izgled kože ne dolazi sam od sebe. Naravno, genetika je ponekad odlučujući faktor, ali nipošto ne smijemo zanemariti utjecaj korištenja kvalitetne preparativne kozmetike. Važno je što ranije pronaći tip proizvoda koji najviše odgovara našoj koži i barem malo istražiti kako izgleda pravilna rutina i koji su ključni aktivni sastojci u kozmetičkim proizvodima koje kupujemo. Ako nemate previše vremena ili volje baviti se tom tematikom, zapamtite barem osnovna načela njege; dvostruko čišćenje (npr. micelarna voda + gel za umivanje), nanošenje SPF-a tijekom svih godišnjih doba, pravilni redoslijed nanošenja proizvoda (nakon čišćenja lica i nanošenja tonika ide serum, krema za područje oko očiju, hidratantna krema, neki od proizvoda na bazi ulja te na kraju zaštitni faktor) te redovita eksfolijacija. Upravo ćemo se potonjim pojmom danas opširnije baviti. Riječ je o nevjerojatno učinkovitoj metodi koja, najjednostavnije rečeno, obnavlja i pomlađuje našu kožu. Eksfolijacija uklanja mrtve stanice naše kože i potiče stvaranje novih, a može biti fizičkog (trenje) ili kemijskog tipa (specijalizirani kozmetički proizvodi).

Ako vam treba dodatni povod da eksfolijaciju probate i na svojoj koži, reći ćemo samo da se ona opisuje kao nešto najbliže kozmetičkom tretmanu koji možete dobiti kod kuće. Proizvod koji u ovom smislu predstavlja apsolutni autoritet je svakako losion P50 francuskog brenda Biologique Recherche, koji nazivaju "čudom u bočici" koje će vašu kožu istovremeno hidratizirati, napraviti eksfolijaciju te ujednačiti njen pH. Eksfolijaciju možete raditi svakodnevno ili nekoliko puta tjedna, ovisno o reakciji kože. I da, peckanje koje će se sigurno javiti je potpuno normalno i poželjno, tako da vas to ne mora brinuti. U nastavku donosimo još neke sjajne opcije koje možete pronaći na tržištu, a koje se međusobno mogu i razlikovati po specifičnoj namjeni, poput borbe protiv kožnih nepravilnosti (Skintegrin Clarion) ili za posvjetljivanje i sjaj kože (Kiehl's), dok neki imaju i višestruke funkcije, poput eksfolijatora i maske (Novexpert).

Leave a comment

više