Search

Frida bun idealna je frizura za virtualna druženja, a uz ove savjete možete je napraviti kod kuće

Frida bun idealna je frizura za virtualna druženja, a uz ove savjete možete je napraviti kod kuće

Kosa je u prvom planu svakog video poziva

Urednik: D.D.


Image: Frida Hair Salon

Sve se mijenja pa tako i frizerski trendovi, no lijepa i njegovana kosa je uvijek najbolji odabir. Društvena događanja i druženja svakoga tipa trenutno su preseljena u online svijet, bez obzira na to što ljudi manje izlaze iz svojih domova, zahvaljujući novim tehnologijama druže se svakodnevno putem ekrana svih formata. Upravo za svakodnevna online druženja, ali i postepeno vraćanje u normalan život, Frida Hair Salon donosi trendovsku boho frizuru inspiriranu meksičkom umjetnicom Fridom Kahlo.

"Svaki dan imamo jako puno upita naših klijentica na koji način mogu same napraviti frizuru kod kuće. Bez obzira na to što većinu svog vremena provodimo doma, ipak smo stalno na video vezi pa je naša kosa i dalje u prvom planu", ističe Marina Ivanković, hair i color stilistica te vlasnica Frida Hair Salona.

Frida bun idealna je frizura za virtualna druženja, a uz ove savjete možete je napraviti kod kuće (фото 1)

Signature frizuru "Frida bun" možete napraviti u sljedećih nekoliko koraka:

KORAK 1: Podijelite razdjeljak kose na sredini glave.

KORAK 2: Uzmite dva prednja pramena sa svake strane od uha do sredine glave i podignite ih u zrak.

KORAK 3: Pramenove preklopite kao da vežete turban na glavi, točnije pramenove zamotajte pola kruga jedan oko drugoga te spustite desni pramen na lijevu stranu, a lijevi na desnu.

KORAK 4: Prikopčajte pramenove ukosnicama na krajevima ili kod duge kose na potiljku glave.

Ostatak kose možete nakovrčati u stilu popularnih "neurednih valova" koji se u frizerskim salonima najčešće rade na četku, no kod kuće će ih biti jednostavnije napraviti pomoću pegle ili figara.

Frida bun idealna je frizura za virtualna druženja, a uz ove savjete možete je napraviti kod kuće (фото 2)

"Kako bi neuredni valovi što bolje izgledali, uvijek uvijajte jedan pramen u smjeru lica, a drugi u suprotnu stranu. Pazite da pramenovi koje uvijate nisu pretanki te ih uvijate samo po sredini dužine kose, a vrhove ostavite ravne. Također, nikako nemojte zaboraviti na kosu nanijeti proizvod za zaštitu od topline do 220 stupnjeva, prije uvijanja s bilokojim toplinskim uređajima. A za kraj, na kosu nanesite lak lagane teksture koji će vam omogućiti da dobro raščešljate valove u svim smjerovima i dobijete taj poseban messy izgled. Na vrhove kose možete staviti ulje za njegu ovisno o tipu. Za oštru i debelu dlaku preporučila bih ulje argana, dok za tanku kosu koja brzo gubi formu idealno će biti ulje marule ili ruže. Kvalitetna ulja neće vašoj kosi dati neželjeni masni izgled, već se lijepo upiti i kosa će imati prirodan i zdrav sjaj", naglašava Ivanković.

Frida bun idealna je frizura za virtualna druženja, a uz ove savjete možete je napraviti kod kuće (фото 3)

"Frida bun" je idealna frizura za sve tipove srednje i duge kose, a ako želite kratkotrajno promijeniti boju, možete koristiti neki od šampona ili maski s pigmentima. Za potrebu ove frizure, stilisti iz Frida Hair Salona su se odlučili za nježno ružičastu nijansu koja cijeloj priči daje romantičan štih. Šampon i maske s pigmentima su najnoviji svjetski trend, lako se nanose, a zadržavaju se samo na površini kose, nisu agresivni za kosu, već ju hrane i njeguju.

Za sve one koji nemaju živaca biti "sam svoj majstor", dobra je vijest da su upravo danas otvoreni frizerski saloni pa mogu posjetiti stručnjake i prepustiti se u njihove sigurne ruke.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više