Search

#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči

#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči

Tekst: Manda Javorina


Image: BURO.

Jeste li primijetili koliko vam se podigao prag tolerancije na napetost, nervozu, ružne stvari na društvenim mrežama (i u vijestima, generalno) - prikrada se polako, podmuklo i onda jednog dana jednostavno shvatite koliko napetosti nam se servira na svakodnevnom nivou. Zato je danas, možda i više nego ikad, važno zaštiti se od nepotrebnih, napornih stvari. Koncept #samonježnopremasebi važniji je nego ikad i potrebno je svjesno ga primjenjivati gdje god je to moguće, a u online svijetu pogotovo. Moj recept za beauty eskapizam bez grižnje savjesti? Vizuali koji potpuno opuštaju, koji omogućavaju da uronimo u ljepotu i, naravno, nježnost dok su istovremeno krajnje inspirativni na pravi način, a ne tako da se osjetite neadekvatnima.

#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 1)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 2)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 3)

Nedavno sam, naime, otkrila Instagram adresu koja je sve ovo, a i više od toga. Scrollanje kroz ovaj profil je poput mini terapije, ali čak i ako niste beauty ovisnik opsjednut kosom, probajte, možda otkrijete nešto novo o sebi. Iza profila se krije Lindyl Crabb, novinarka i urednica u australskom izdanju magazina Vogue, koja je započela svoj mini projekt prijee nekoliko godina s idejom da se tako posveti "terapiji lijepom kosom". Vjerujte mi, nisam ni znala koliko mi je ovo bilo potrebno u životu! Na sebi svojstven način @gentlehairdos postao je ne samo bezgraničan izvor inspiracije, nego i moja dnevna beauty meditacija, ona rijetka Instagram zvjerka aspiracije koja potiče feel good osjećaj. Pripremite se na fotografije koje prikazuju suptilnost i ljepotu kose kao takve i svih njezinih (prirodnih) oblika kroz krupne kadrove, ali i različite doživljaje i senzacije.

#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 4)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 5)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 6)

Crabb je, kao i svi mi, provodila sate i sate na mrežama poput Pinteresta i Instagrama, a ime Gentle Hair Dos zaživjelo je u njezinoj glavi mnogo prije samog profila. Sama riječ "nježno" ne podrazumijeva jedan određen izgled ili tip kose već njezinno prirodno nesputano stanje. "Nježno" u ovom slučaju označava osjećaj, a ne unaprijed definirana pravila u vidu boje, teksture, dužine ili načina šišanja.

#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 7)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 8)
#Hairinspo: Ovo je Instagram profil od kojeg nećete moći odvojiti oči (фото 9)

"Za mene, vizuali koji dočaravaju način na koji dodirujemo, oblikujemo, namještamo i pomičemo kosu i svoja tijela stvara emotivnu reakciju koja djeluje na sva čula", objašnjava Crabb i nastavlja: "Možete zamisliti težinu kose, kakva je pod prstima, sjaj i sve je to nevjerojatno umirujuće". Preach, Lindyl, preach!  Ako se ikad odlučiš postati terapeut, upiši me na listu klijenata - već se osjećam kao da me savršeno razumiješ.

Leave a comment

više