Search

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera?

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera?

Donna Karan, Diane von Furstenberg, Karl Lagerfeld...

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru

O modnim odabirima i preferencijama najpoznatijih dizajnera znamo već gotovo sve, no koja je tajna njihovog dobrog izgleda?

Diane von Furstenberg ili pak Carolina Herrera spadaju u sam vrh svjetske modne scene, a žene iz javnog života već desetljećima odabiru njihove kreacije. Isto tako, mnogi će primijetiti kako obje izgledaju odlično, pogotovo ako uzmemo u obzir da imaju 70, odnosno 78 godina. Svoj dobar izgled zahvaljuju genetici, ali i pomno razrađenoj beauty rutini kojoj su vjerne godine. Zašto Karl Lagerfeld svaki dan koristi suhi šampon za kosu, zašto Vivienne Westwood ne voli tuširanje, ali i koji je omiljeni vid rekreacije Donne Karan, doznajte u nastavku!

Vivienne Westwood

Vječna britanska buntovnica je radikalna čak i u pristupu prema svom tijelu. Naime, kako je izjavila u jednom intervjuu, ne tušira se prečesto. Umjesto toga, jednom tjedno si napravi kupku u kojoj doista uživa, a na taj način želi doprinijeti očuvanju planeta Zemlje te trošiti što manje resursa, Ipak, dodala je da ujutro prije izlaska pere određene dijelova tijela, poput pazuha. Drugo pravilo kojeg se religiozno drži je maksimalno izbjegavanje sunca. 

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera? (фото 1)

Karl Lagerfeld

Nekako nam se čini da ovaj osebujni dizajner ima cijelu paletu beauty trikova koje ne želi otkriti, dok je samo manji broj njih podijelio s javnosti. Za početak, svakodnevno koristi suhi šampon za kosu, i to zato što mu se sviđa bijeli ton koji njime postiže, umjesto njegovog prirodnog sivog. Nadalje, oko podneva si priređuje kupku sa soli, dok tuširanje uglavnom ne prakticira zbog nepoželjnog efekta uvijanja kose koje dolazi kao posljedica vlage.

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera? (фото 2)

Donna Karan

Kao svoju glavnu beauty tajnu, 69-godišnja američka dizajnerica navodi redovitu meditaciju koju prakticira od svoje 18. godine, a cijelu praksu nadopunjuje jogom ili pilatesom. Baš kao ni prethodno navedeni dizajneri, niti Donna Karan ne voli tuširanje, već preferira duge kupke s mirisnim uljima mente i lavande, za koje kažu da odlično djeluju u borbi sa stresom i nesanicom.

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera? (фото 3)

Diane von Furstenberg

Nekad stalna gošća razuzdanih partyja na mjestima poput "Studija 54", ova je dizajnerica već desetljećima posvećena uravnoteženoj i promišljenoj prehrani, s posebnim naglaskom na konzumiranje voća i povrća. Kako je objasnila za Vogue, prehrana se nikad ne bi trebala svoditi na neki strogi i neodrživi režim. Umjesto toga, trebamo se postepeno učiti da nam kvalitetna prehrana postane način života. Što se tiče rekreacije, von Furstenberg kaže kako nikad ne preskače redovito rastezanje. 

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera? (фото 4)

Carolina Herrera

U slučaju Caroline Herrere, postoje dva osnova pravila kojih se nastoji držati: izbjegavanje sunca i unos velike količine vode. Kao nešto što bi u ovom smislu svakako trebalo izbjegavati, Herrera navodi svakodnevno pranje kose, koje donosi više štete nego koristi.

Kako izgleda beauty rutina poznatih svjetskih dizajnera? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više