Search

Kako napraviti opuštene valove kod kuće? U pomoć priskače Mijo Majhen!

Kako napraviti opuštene valove kod kuće? U pomoć priskače Mijo Majhen!

Urednik: D.D.


Image: PR

Jedno od gorućih pitanja proteklih dana bilo je kada će se otvoriti frizerski saloni, odnosno kada ćemo moći prestati sami rezati šiške, skraćivati vrhove, neuspješno raditi pramenove ili stilizirati kosu. Stilist kose Mijo Majhen dao nam je odgovor i to u obliku video tutorijala, uz pomoć kojeg i potpuni amateri mogu s lakoćom složiti jednu od najpoželjnijih frizura svake sezone proljeće/ljeto - opuštene valove

A od Majhena se svaša može naučiti s obzirom na to da je na Tjednima mode prošle sezone uspio dobiti mjesto u timu jednog od najvećih stručnjaka za kosu na svijetu, frizera slavnih Sama McKnighta, koji je zadužen za frizure na revijama svih većih modnih kuća. Majhenu je tako pripala čast biti prvi Hrvat koji je radio za Chanel, a u svoj portofolio je dodao i rad za brendove kao što su Balmain, Max Mara, Fendi, Jacquemus i drugi. Svoje vještine podijelio je u video uratku u kojem  možete sanzati kako kod kuće, uz malo strpljenja i nekoliko proizvoda, možete postići opuštene valove u kosi.

KORAK BROJ 1

Priprema kose bitan je korak za postizanje željene frizure. Koristio sam sprej Oribe Maximista Thickening Spray i te sušilo brenda Dyson, s kojim sam dobro osušio kosu.

KORAK BROJ 2

Izdvojite pramenove te ih skupite oko lica s velikim kopčama.

KORAK BROJ 3

Pramenove kose posprejajte malom količinom laka za kosu, ja sam koristio L'Orealov Elnett.

KORAK BROJ 4

S kovrčanjem kose započnite na stražnjem dijelu i uzimajte što deblje pramenove.

KORAK BROJ 5

One pramenove koji padaju uz lice kovrčajte što laganije kako bi se postigao izgled opuštenih valova.

KORAK BROJ 6

Ako imate šiške, blago nakovrčajte samo vrhove kako biste ih mogli spojiti s ostatkom kose.

KORAK BROJ 7

I za kraj kosu pročešljajte prstima ili širokim češljem kako biste postigli što prirodniji izgled valova. Bonus korak je korištenje spreja za teksturiranje kose Cool Girl od Sama McKnighta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više