Search

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru?

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru?

Nakon nebrojenih transformacija vraća nam se u velikom stilu


Kada je legendarni Vidal Sasson ošišao dugu kosu popularne glumice Nancy Kwan u kratak geometrijski bob davne 1963. godine, svijet se na trenutak zaustavio i u znatiželji okrenuo svoju glavu

Legendarni rez brzinom svjetlosti pojavio se na stranicama Voguea, a s njegovih stranica prešao je na glave tadašnje mladeži željne promjene. Sad već desetljećima sudjeluje u oblikovanju ne samo beauty trendova, već i jedne kulture u njezi kose, a nezaobilazno je "oružje" svakog salona, stilista i bilo koga tko drži do sebe i naziva se frizerom. Naravno, gore spomenuti događaj nije bio ni prvi ni zadnji put da je ova frizura uskovitlala prašinu. Kad je popularna glumica Louise Brooks prvi put popularizirala bob 20-ih godina prošlog stoljeća, on je više bio simbol bunta i slobode duha, nego estetski iskaz. Gotovo četiri desetljeća kasnije prigrlila ga je i Jackie Kennedy, čime je definirala ideju bezvremenskog američkog stila generacija i generacija žena, dok je popularna pjevačica Debbie Harry istome nadodala dozu buntovnosti koja je bila začinjena obilnim količinama peroksida.

Nakon nebrojenih transformacija dužina i boja, vraća nam se u velikom stilu, samo ovog puta u nešto duljoj varijanti, a njegovo ime 'Long bob' dobilo je izvedenicu 'Lob', kako mu danas mnogi tepaju od milja. Bezvremenski klasik, koji nimalo ne mora brinuti o svojoj popularnosti i trenutačnim trendovima, prepoznale su mnoge poznate dame koje su odlučile svoju dugu kosu zamijeniti frizurom koja sa sobom uvijek nosi pomalo dječačke drskosti i šarma.

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 1)

Bilo da birate onaj skroz ravan poput modela Rosie Huntington-Whiteley i Jourdan Dunn, ili, pak, one s nježnim valovima koje smo imali prilike vidjeti na crvenokosoj glumici Emmi Stone i prekrasnoj Sienni Miller, ova frizura uvijek garantira jednu dozu ležernosti, romantike i ženstvenosti. Ovome trendu nije odoljela ni sveprisutna Kim Kardashian, a bome ni lijepa glumica Nicole Kidman, koja je nakon niza godina drastično skratila svoju prekrasnu plavu kosu.

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 2)

Naravno, kako Hrvatice nikako ne vole zaostajati za svjetskim trendovima, ovoj listi pridružile su se i naše poznate dame, od kojih ćemo spomenuti popularnu voditeljicu Nevenu Rendeli, lijepu Ljupku Gojić Mikić, glavnu urednicu časopisa Grazia, Selmu Terlević te poznatu modnu dizajnericu Anamariju Brkić. U nastavku pogledajte za koje su se varijante odlučile mnoge poznate dame.

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 3)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 4)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 5)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 6)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 7)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 8)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 9)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 10)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 11)

Kako poznate dame nose popularnu bob frizuru? (фото 12)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više