Search

Koje sve beauty proizvode možete (i trebate!) dijeliti s partnerom?

Koje sve beauty proizvode možete (i trebate!) dijeliti s partnerom?

Sličnosti i razlike u rutinama

Tekst: E.G.


Image: PR,
Pinterest

Iako smo odrasli slušajući fraze poput one da su žene s Venere, a muškarci s Marsa i kako su naše međusobne razlike, jednom riječju, gotovo nepremostive, to ne mora nužno biti tako. Dapače. U 21. stoljeću smo konačno počeli pričati o tome da su stereotipne rodne uloge poprilično dotrajali (i često štetni) koncept. Kad govorimo o beauty industriji, progresivne tendencije se itekako osjete. Drugim riječima, sve se više kozmetičkih proizvoda servira i muškarcima i polako se počinje uviđati da unosan posao njege kože ne moraju financirati samo žene. Čelnici brojnih brendova pažljivo osluškuju trendove i bilježe rezultate testnih istraživanja, što je u konačnici dovelo i do zamjetnog rasta broja tzv. unisex brendova. Mnogi moderni muškarci danas priznaju kako žele da im koža izgleda zdravo i njegovano, i ne boje se posegnuti za kremama i serumima. Ponekad to znači posuđivanje proizvoda svojih partnerica, a ponekad to znači samostalno istraživanje i traženje najboljih rješenja za potrebe kože. Ako ste u svemu tome još uvijek novi i niste sigurni kako bi trebala izgledati rutina vašeg partnera, u nastavku vam donosimo usporedbu muške i ženske beauty rutine prema koracima. 

Sličnosti

Čistači

Korak o kojem se ne bi trebalo posebno raspravljati. Potpuno je univerzalan i trebali bi ga pratiti čak i oni najljeniji među nama. Zapamtite, sve počinje od čistog lica!

Eksfolijanti

Koža koja izgleda odlično, odnosno zdravo i svježe je odavno u trendu kod svih spolova. Najlakši način da je se postigne je svakako eksfolijacija, zbog čega ovaj korak ne bi trebalo preskakati ni u kojem slučaju.

Serum

Muškarcima bi korištenje seruma na prvu moglo zvučati kao korak previše, ali čekajte samo da probaju neki. Hidratacije nikad dosta, a sreća je što je serum dovoljno nanijeti u jako malim količinama, pa proizvod tako bez problema mogu dijeliti dvije osobe, i svejedno će trajati dugo.

Hidratantna krema

Trebalo je "samo" 90 godina od pojave prvih hidratantnih krema da svi konačno prihvate činjenicu da svaka koža treba dodatnu hidrataciju, neovisno o tipu. To, dakle, znači i da hidratantne kreme u jednakoj mjeri trebaju koristiti i žene i muškarci

Razlike

Nakon ova četiri, uvjetno rečeno, osnovna koraka, putevi muškaraca i žena kad je riječ o njezi kože se često razilaze. Žene kojima je izrazito stalo do toga kako im koža izgleda će uglavnom nabaviti i posebnu kremu za područje oko očiju, tonik, neki hranjivi proizvod na bazi ulja, kao i proizvod sa zaštitnim faktorom. Rijetko će koji muškarac otići toliko daleko, čak i ako je osviješten po pitanju izgleda. Umjesto toga, oni će se više fokusirati na održavanje tjelesne forme. Ipak, na kraju ove priče treba reći kako nijedna opcija nije isključiva; posve je u redu da kao muškarac razmišljate o uvrštavanju još kojeg proizvoda u svoju rutinu, ali i da kao žena vrijeme radije provodite rekreirajući se nego birajući kreme. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više