Search

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen

Jasmin, koža, vetiver, kupina, amber


Image: Buro247.ru

Jesen je sezona novog početka što se mode tiče i najčešći trenutak kada obnavljamo garderobu, a sukladno s time možda je i vrijeme za novi parfem

Odabrali smo mirisne note koje će na najefektivniji način razbiti tmurne oblake te parfeme koji su od tih nota sačinjeni.

Jasmin

U svijetu parfema koristi se mnogo različitih vrsta jasmina koji stižu iz Maroka, Italije, Indije, Egipta i Francuske. Dodatak jasmina daje parfemu trpkost i toplinu. Najčešće se koristi u klasičnim parfemima kao što su Chanel Coco Noir, Bulgari Voile de Jasmin i Acqua di Parma Gelsomino Aqua Nobile. Rjeđi je slučaj kada je jasmin osnovna nota parfema kao u mirisu Jasmin et Cigarette brenda État Libre d'Orange, kojeg je kreator parfema Antoine Maisondieu posvetio fatalnim ženama.

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen (фото 1)

Koža

Koža se u proizvodnji parfema počela koristiti još u 16. stoljeću, a u suvremenom svijetu ta se nota veže s toplinom i prirodnošću kompozicije, ali i izaziva asocijacije na kvalitetnu kožu kojoj je posvećeno i više nego jedan parfem. Među njima su modna kuća Chanel i miris Cuir de Russie iz 1924. godine. Puderaste, cvjetne i drvenaste nijanse kože koriste se u muškim i ženskim parfemima kao što su Armani Privé Cuir Noir, Dior Cuir Cannage i Hermès Bel Ami.

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen (фото 2)

Vetiver

Vetiver je jedna od mirisnih komponenti koje su nezamjenjive u proizvodnji. Odiše jakim drvenastim i zemljanim notama te se isključivo koristi u kreiranju muških parfema. Kasnije su kreatori parfema počeli stvarati uniseks mirise s vetiverom kao glavnom komponentom, kao što su Diptyque Vetyverio, Dolce & Gabbana Velvet Vetiver i Atelier Cologne Vétiver Fatal.

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen (фото 3)

Kupina

Iako je kupina voćna nota upravo se u jesen otkriva u svojoj punoći. Često nadopunjava složenije drvenaste i kompozicije od mošusa, a jedan od najpoznatijih mirisa s kupinom kao glavnom komponentom je Jo Malone Blackberry & Bay. Tu su i parfemi brenda Demeter, španjolska kuća Loewe i popularni američki brend Trish McEvoy.

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen (фото 4)

Amber

Amber je jedan od najskupocjenijih prirodnih elemenata koji fiksira tople orijentalne mirise. Sam po sebi odiše morskim i zemljanim mirisom koji se manifestira na različite načine, ovisno o tome s čime se kombinira. Kada je amber čist vrlo je težak i jak te se zato dodaje u malim količinama, ali postoje parfemi u kojima je jedna od glavnih komponenti, kao što su Christian Dior Ambre, Serge Lutens Ambre Sultan i Histoires de Parfums Ambre 114.

Mirisne note koje će obilježiti ovu jesen (фото 5)

više