Search

Nova definicija luksuza: Proizvodi za čišćenje ruku brendova Byredo i Aēsop rasprodaju se diljem svijeta

Nova definicija luksuza: Proizvodi za čišćenje ruku brendova Byredo i Aēsop rasprodaju se diljem svijeta

Dostupni su i u Hrvatskoj

Tekst: D.D.


Image: Byredo,
Aesop

U drogerijama diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, police zjape prazne, barem kad je riječ o onima koje su donedavno čuvale gelove ili maramice za dezinfekciju ruku, čija je potražnja višestruko porasla otkako se koronavirus rapidno počeo širiti među svjetskom populacijom. A slična je situacija i u njujorškom dućanu brenda Byredo, u kojem je, naime, zavladala potpuna pomama za jednim od njihovih proizvoda. Riječ je o čistaču za ruke na bazi alkohola koji se ne ispire, a koji ne samo da je rasprodan u tom showroomu švedskog brenda, već i na stranicama online retailera poput Net-a-Portera. Cijena mu iznosi 26 eura (za 30 ml) što ga čini luksuznim u svijetu proizvoda za dezinfekciju ruku, a što nije spriječilo masovan porast prodaje.

Nova definicija luksuza: Proizvodi za čišćenje ruku brendova Byredo i Aēsop rasprodaju se diljem svijeta (фото 1)

Slična je situacija i u zagrebačkoj niche parfumeriji Top.hr koja drži proizvode brenda Byredo. Kako su nam otkrili, najpopularnija verzija sredstva za čišćenje ruku, Suede rasprodana je, dok se mogu kupiti još svega dva komada s mirisom Vetyvera. Unikatna formula na bazi alkohola nježno čisti ruke, ali ih i hidratizira te osvježava, a proizvod se koristi tako da se jedna kapljica gelaste teksture razmaže po dlanovima za instantan osjećaj čistoće i svježine. Osim toga, tu su i mirisne note ljiljana, ljubičice, đurđice, kruške, i bergamota koje doprinose popularnosti ovog proizvoda. Vetyver je, pak, aromatičan biljni miris, a na službenom online shopu brenda dostupne su i verzije od ruže Rose te tulipana Tulipmania.

Byredo Vetyver

Podatak koji je vrijedan za spomenuti i da je proizvod veličine koju je dozvoljeno nositi u ručnoj prtljazi prilikom putovanja zrakoplovom, a isto vrijedi i za gel za suho pranje ruku australskog brenda Aēsop, čija cijena za 50 ml iznosi 10 američkih dolara. Na njihovoj službenoj stranici je rasprodan, međutim, prozirni gel Resurrection još uvijek je dostupan u parfumeriji Top.hr, a baš kao i Byredov proizvod i ovaj je na bazi alkohola te čisti i osvježava ruke. Ne isušuje kožu te ne ostavlja ljepljiv osjećaj, a odlikuje se citrusnim i drvenastim notama. Koristi se tako da se obilna količina nanese na dlanove, kako bi ih u potpunosti i ravnomjerno prekrila te se ostavlja da se u potpunosti upije. Iako će se većina zadržati na korištenju standardnih dezinfekcijskih sredstava za ruke, nije loše znati da postoje i luksuzne opcije kojima ne samo da čuvamo zdravlje, već i njegujemo kožu.

Aēsop Resurrection

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više