Search

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju

Evo na što trebate obratiti pažnju

Tekst: E.G.

Image: PR,
Imaxtree

Sa sjenilima za oči se doista možete igrati, no postoje nijanse za koje se pouzdano zna kako naglašavaju neku boju očiju

Ljeto se polako bliži kraju, a navike u vezi s našom svakodnevnom šminkom se počinju mijenjati. Visoke temperature i noćni izlasci na moru često podrazumijevaju i nešto opušteniji make-up u odnosu na onaj koji nosimo tijekom godine, pa se tako ne libimo nositi rozu, tirkizno plavu ili narančastu boju, bilo da se radi o predjelu usana ili očiju. No, jesen i zima traže nešto blaže nijanse, a mi vam danas predlažemo neke od paleta sjenila koje su savršene za hladnije dane, i to ovisno o tome koju boju očiju imate.

Couture Variation Palette, YSL

Brend Yves Saint Laurent je predstavio paletu od 10 sjenila na kojoj su radili njihovi najistaknutiji stručnjaci. Radi se o paleti tzv. nude nijansi, pogodnoj za svakodnevnu upotrebu. Ovdje ćete tako pronaći i mat i sjajne opcije, koje zbog svog neutralnog tona podjednako dobre stoje svakoj boji očiju.

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 1)

Travel Diary, Chanel

Ova odlična kolekcija šminke inspirirana putovanjem kroz Kaliforniju, donosi i nekoliko opcija sjajnih kremastih sjenila. Možete birati između palete u zemljanim tonovima koja odlično pristaje onima s tamnijim očima ili pak one koja sadrži i tamnije nijanse koje će savršeno naglasiti plave i zelene oči.

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 2)

X 9 Eye Shadow Amber Times Nine, MAC

MAC-ova paleta sjenila dolazi u 9 različitih nijansi, a također i različitih tekstura. Ovisno o tome preferirate li mat ili shimmer, možete odabrati one koje ćete koristiti češće. Kad pogledamo paletu u cjelini, vidimo da prevladavaju nijanse nježno ružičaste i brončane, koje će bolje odgovarati onima sa svjetlijim očima.

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 3)

Naked, Urban Decay

Paleta brenda Urban Decay je odlična za sve one koji se ne žele ograničavati na nekoliko istih nijansi. Ovdje ćete tako pronaći cijeli spektar, od brončane i smeđe, preko blijedo ružičaste, pa sve do tamnije nijanse ljubičaste boje. Obzirom na širok izbor nijansi, ova će paleta odgovarati svima, dok ljubičaste nijanse posebno stoje onima sa smeđim očima.

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 4)

Shape Matters Palette, SmashboxИсточник: https://www.buro247.ru/beauty/makeup/23-aug-2017-best-nude-eyeshadow-palettes-by-eye-co.html

Želite li da vaša paleta bude multifunkcionalna i nadilazi samo sjenila, razmislite upravo o ovoj opciji. Osim 9 nijansi sjenila, ovdje se nude i set za konturiranje s uputstvima koje možete preuzeti na svoj pametni telefon, kao i bronzer i hihglighter. Ako imate zelene oči, savjetujemo da se poigrate s nijansama svijetlo ružičaste i ljubičaste boje.

 

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 5)

 

I-Divine Eyeshadow Palette, Sleek Makeup

Ova je paleta složena vrlo praktično i jasno. Sastoji se od 12 različitih nijansi sjenila, pri čemu je prvi red sastavljen od neutralnih nijansi sa sjajem koji je pogodan za svaku boju očiju, dok je donji red posvećen upečatljivim sjenilima za večernje izlaske. Savjet koji trebate zapamtiti jest da izbjegavate koristiti sjenilo u boji vaših očiju, budući da će se izgubiti efekt naglašenosti.

Odaberite sjenilo u skladu s bojom vaših očiju (фото 6)Источник: https://www.buro247.ru/beauty/makeup/23-aug-2017-best-nude-eyeshadow-palettes-by-eye-co.htm

Related articles

Buro 24/7 Selection

više