Search

Otkrijte zašto su korejske kreme sa zaštitnim faktorom drugačije od ostalih

Otkrijte zašto su korejske kreme sa zaštitnim faktorom drugačije od ostalih

Uvijek ispred svih


Image: Promo / Christopher Campbell

Iako su mnogima mrske, kreme sa zaštitnim faktorom su obavezan proizvod kroz cijelu godinu, a posebno sada kada kreće ljetni period

Mnogi nanošenje krema sa zaštitnim faktorom vežu uz djetinjstvo i kontinuirano ponavljanje roditelja da razmažemo tu kremu po licu i tijelu. Pamtimo guste bijele kreme koje je bilo nemoguće razmazati, a u kombinaciji s morem stvar je bila još gora. Iako smo taj teror izbjegavali kad god smo mogli, danas sigurno znamo da to i nije bila najpametnija ideja. Vodič za sunčanje sigurno je jedan od najneobičnijih stvari u svijetu ljepote i zdravstvenih potreba, ali nam je svakako potreban. Znamo koliko je važna zaštita od sunca, ne samo zbog zdravlja, već i zbog "preranog" starenja, ako smatrate da je to vaš najveći problem. 

Govoreći o prioritetu zaštite od sunca, Koreanci su najuzvišeniji narod u smislu njega kože. Podsjetimo se njihove beauty rutine u 10 koraka, no pritom trebamo imati na umu da ih karakterizira glatka koža i kosa te samim tim njihovo tržište neprestano ulaže u inovacije i formule za zaštitu od sunca kako bi potrošačima pružio zaštitu koju zahtijevaju. U mnogim zapadnjačkim drogerijama, bijele kreme su još uvijek na tržištu i žene ih često zaobilaze upravo zbog tog masnog gustog filma koji ostavljaju na koži, preko kojeg je gotovo nemoguće nanijeti puder, a da ne izgleda - masno. Zaštita od sunca uvijek bi trebala biti prva na koži, nadmašujući i vašu hidratantnu kremu, trebala bi biti lagana i ne ostavljati vidljive tragove nakon nanošenja. Mnogi korejski brendovi za izradu krema koriste i mnoge pogodnosti za kožu, kao što su dubinska hidratacija, antioksidans i sastojke za bolji tonus kože. 

Nije da Južna Koreja ima nešto posebno i jedinstveno što proizvođačima omogućuje da naprave bolje kreme, imaju samo bliži pristup nekim drugim sastojcima za rad. Isto tako, proces odobravanja novih sastojka je mnogo brži od ostatka svijeta. Ako ste ikada vidjeli kreme za sunčanje koje nude korejski brendovi vidjet ćete da umjesto "SPF" na pakiranu stoji oznaka "PA", na koju se onda nadovezuju +. PA se temelji na PPD testu zamračenja pigmentacije koja mjeri višestruki porast UV zraka, i sada je pravo vrijeme za razmisliti o svakodnevnom korištenju krema sa zaštitnim faktorom, čak i ako ne dolaze s korejskog tržišta. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više