Search

Otkrivamo koja je tajna besprijekornog tena i zimi!

Otkrivamo koja je tajna besprijekornog tena i zimi!

Kako do sjajne i odmorne kože, otkrila nam je doktorica Elena Štimac

Tekst: BURO.


Image: Promo

Zima je uzbuna za kožu. Ekstremni vremenski uvjeti stvaraju look koji nitko ne želi: ispucalo i upaljeno lice. Kako to izbjeći u nadolazećim mjesecima, kad smo radi blagdana posebno osjetljivi na dobar izgled naše kože?

Unos dovoljne količine vode i korištenje prikladne hidratantne kreme nažalost nisu dovoljni za blistavu kožu. Promjena godišnjeg doba traži promjenu beauty rutine - koža jednostavno nema iste izazove poput onih ljeti. Doktorica Elena Štimac, specijalizirana za estetiku osmijeha i lica, demistificirala je neke od popularnih estetskih tretmana lica dostupnih u Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu. Upravo kako bi pomogla da dođemo do sjajne i odmorne kože, koju svi priželjkujemo.

Koje su opasnosti pretjeranog izlaganja kože zimi?

Oštećenja kože najlakše nastaju zimi, zbog ekstremnih vremenskih uvjeta i neredovite ili neprikladne njege različitim kozmetičkim preparatima. Primjerice, pretjerano čišćenje kože pilinzima zimi posebno lako dovodi do nadraženosti i crvenila. Takva koža sklona je upalama, hiperpigmentacijama, neujednačenom tenu, ali i preuranjenom starenju.

Što je potrebno napraviti kako bismo kožu dubinski nahranili?

Uz pravilno hidriranje kvalitetnim kremama, preporučila bih i dubinske tretmane na prirodnoj osnovi. Tako ćete koži pružiti najbolje što može imati. PRP tretman je prirodan tretman, baziran na vlastitoj krvnoj plazmi, sa snažnim djelovanjem na regeneraciju kože. Dovoljno je samo “guglati”, iznenadit ćete se kad vidite rezultate ovog tretmana.

Otkrivamo koja je tajna besprijekornog tena i zimi! (фото 1)

Kad možemo očekivati rezultate ovakvog tretmana?

Promjene na koži vidljive su već nakon prvog tretmana. Pravi rezultati se očekuju mjesec dana nakon tretmana, a ponavljanje postupka se preporučuje svaka dva do tri mjeseca, ovisno o indikacijama. Nekima je dovoljno i samo 1-2 tretmana godišnje za blistavu i pomlađenu kožu! Tretman nema nuspojava jer se u tkivo ne unose sintetičke tvari, već se koristi vaša krv. Zbog toga ga se popularno naziva i “vampirski tretman”, iako je riječ o sasvim dobroćudnom postupku.

Zašto bismo, pored brojnih dermatoloških i poliklinika estetske kirurgije, odabrali baš stomatologa za estetski tretman?

To nas mnogo ljudi pita, a odgovor je logičan. Preciznost, vještina i poznavanje anatomije lica, preduvjeti su za uspješan estetski tretman. Upravo se stomatologe, zbog svakodnevnog rada u području lica i preciznosti koju posao zahtijeva, smatra vrlo vještima u tretmanima na licu. Kompleksnost stomatoloških zahvata i nužnost da se izvode nježno i bezbolno, omogućuje laku specijalizaciju za estetske tretmane na licu. U našem centru možete biti sigurni u to da će se vama baviti netko tko anatomiju lica poznaje u tančine, tko će iznimno voditi brigu o tome da su estetika i funkcioniranje svih dijelova vašeg lica perfektni, te da su svi materijali koje koristimo najviše kvalitete dostupne na tržištu. Na to posebice pazimo.

Kako još iz svojeg lica izvući njegove najbolje strane?

Danas su jako traženi tretmani hijaluronskim dermalnim filerima. Oni se, kao što im ime kaže, sastoje od hijaluronske kiseline. To je molekula koja se prirodno nalazi u našim stanicama, zaslužna za lijep i osvježen izgled kože. Hijaluron poboljšava hidrataciju kože i zadržava vodu, potiče proizvodnju kolagena i cijeljenje. Sve to pomaže koži da izgleda svježe i zategnuto, a ima odlične učinke i na oblikovanje usana. Hijaluron se u našem tijelu prirodno razgradi kroz više mjeseci i nemate ni u jednom trenutku osjećaj da tijelu radite nešto što ne biste trebali.

A što se događa s kožom i usnama kad hijaluron nestane?

Ne trebate se bojati da će ubrizgani hijaluron ostaviti usnice “ispumpanima” ili “ružnijima” kada se razgradi. Kvalitetan hijaluron postepeno nestaje, bez da to osjetite, a usne i koža su i dalje zdrave i svježe. Velika većina naših pacijentica smatra ovaj tretman prilično bezbolnim i podnošljivim. Uz to, zahvat traje jako kratko, oko deset minuta, pa ne stigne biti neugodan!

Koliko su trajni hijaluronski dermalni fileri?

Razlikuje se od osobe do osobe. Premium Juvederm fileri koje mi koristimo mogu ostati 9-15 mjeseci, ovisno o odabranom tretmanu. Budući da stimuliraju proizvodnju kolagena, kod nekih osoba nije nužno ponoviti zahvat nakon navedenog perioda. Za neke se pak, razgradnja proizvoda može odviti brže, radi ubrzanog metabolizma i sl. Baš zato što im je osnova prirodna, rezultati koje daju su individualni.

Kako izgleda vaša savršena briga za kožu zimi?

Veliki sam fan efekata PRP-a Dermapenom (smijeh), a svoju kožu njegujem serumima i hidratantnim maskama. Mislim da kožu ne treba opterećivati s previše agresivnih sredstava. Tzv. bogate kreme su preteške za kožu i njihove molekule su prevelike da bi ušle u dublje slojeve kože. Zato su serumi bolji, jer su im molekule manje težine i lakše prođu duboko u kožu. Ne volim ni tešku šminku, pogotovo masne pudere, pa se moja osnova zimskog njegovanog looka sastoji od blage tonirane kreme, rumenila na obrazima i balzama na usnama. Uz to, zima je vrijeme blagdana kad smo svi u pravilu opušteniji, a mislim da se to zadovoljstvo odražava i na mojoj koži.

Otkrivamo koja je tajna besprijekornog tena i zimi! (фото 2)

Imate li pitanja vezanih uz spomenute tretmane, ili želite svojoj koži pokloniti ovakvu bogatu njegu, doktorici Eleni Štimac se možete javiti putem ovog obrasca.

Leave a comment

više