Search

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu

Tekst: Manda Javorina


Image: BURO.


Otoci, metropole, trešnje u Japanu ili vrela pustinja. Što ako vam kažem da je dovoljno da udahnete miris i zatvorite oči pa da otputujete gdje god poželite? U to duboko vjerujem, a iskreno, i prakticiram. Dalje su riječi potpuno nepotrebne: ovo su neke od najboljih karata za najljepša putovanja iz mašte, probajte ih!

Shalimar Souffle de Lumière, Guerlain

Vrtovi Shalimara, Indija

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 1)

Parfemska oda vrtovima Shalimara ima nekoliko reinkarnacija, a ova je najnježnija, ali jednako moćna. Puderaste orijentalne note vanilije i bijelog mošusa odvest će vas u daleku Indiju i ispričati vam jednu od najljepših ljubavnih priča.

Poets of Berlin, Vilhelm Parfumerie

Noćni klubovi Berlina

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 2)

Koktel borovnice i limuna kao simbol šljokica i zabave na osnovi od vetivera koji nosi ozbiljan talent, vratit će vas u razdoblje u kojem je u Berlinu živio i radio multitalentiratni David Bowie. Glamur, sloboda i pomicanje granica - sve upakirano i jedan grad koji je ponovo epicentar kreativaca.

Light Blue Eau Intense, Dolce&Gabbana

Otok Sicilija i obala Amalfija

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 3)

Parfem koji je postao sinonim za talijanske otoke, isto koliko i kristalno plava voda, Vespe i sladoled. Inspiriran Sicilijom, uvukao se u naša srca, a samo jedan udah dovoljan je da čujemo šum valova i Deana Martina koji pjeva "That’s Amore" u pozadini.

Batucada, L'Artisan Parfumeur

Brazil

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 4)

Je li vam Brazil na listi zemalja za posjetiti? Za vrijeme karnevala? Batucada je vrsta sambe po kojoj je Brazil poznat, a ovaj parfem je oda njezinoj duši te oda karnevalu i svim plesačima. Stavite ga, zatvorite oči i uskoro ćete čuti zvukove glazbe koja tjera na ples.

Un Jardin sur le Nil, Hermès

Grad Asuan i dolina rijeke Nila

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 5)

Impresionistička šetnja pored vrtova koji se pružaju na otocima ispred Asuana smještenom na legendarnoj rijeci - u srcu ovog mirisa nalaze se note zelenog manga, lotosovog cvijeta, egipatske smokve i mirišljave trske koje će učiniti da zaboravite gdje se zapravo nalazite (i, možda, preselite u roman Agathe Christie?).

Mojave Ghost, Byredo

Pustinja Mojave, Sjedinjene Američke Države

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 6)

Žudite za toplinom, suncem i onim osjećajem kad vrijeme kao da stoji? Pustinja Mojave je čudo prirode koje se proteže kroz tri američke države i dom je jednom od najljepših cvjetova na svijetu pod nazivom "ghost flower". Udahnite duboko njegov miris i transportirajte se u ovaj mistični krajolik.

Tuscan Leather, Tom Ford

Toskana

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 7)

Zaboravite neroli i citruse s Caprija, ovo je druga strana Italije. Parfem koji vas vodi u senzualnu Toskanu u kojoj vladaju noćni jasmin i miris kože. Seksi, instinktivan i pomalo tabu. "Sirov, ali i profinjen", po riječima samog dizajnera.

Les Eaux de Chanel, Chanel

Pariz, Biarritz, Venecija, Deauville

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 8)

Parfemski koncept koji vas vodi na pravo mirisno putovanje na mondena mjesta koja su obilježila život same Coco Chanel: Biarritz, Venecija i Deauville. Ne dozvolite da vas prevari to što su note lagane - formulacija slična kolonjskoj vodi nije im oduzela ništa od karaktera.

L.A. Woman, Apiece Apart by Bodha

Los Angeles

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 9)

Mješavina čistih biljnih aroma i organskog ulja kao baze, ovo je miris koji evocira toplinu i zalaske sunca u Los Angelesu, a sve to na ekološkim vrijednostima koje grad njeguje. Naranče i jasmin postat će vaš dnevni ritual kada želite manifestirati svoj bezgranični potencijal.

Ever Bloom Sakura Edition, Shiseido

Japan

Parfemi koji će vas odvesti na najljepša mjesta na svijetu (фото 10)

Japan biste svakako voljeli vidjeti za vrijeme cvjetanja trešanja, zar ne? U ovom trenutku, tu je ograničena serija Shiseido parfema Ever Bloom posvećena upravo Sakuri - cvijetu japanske trešnje. Samo špricnite i zatvorite oči.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više