Search

Pravo je vrijeme da započnete s ritualom suhog četkanja tijela

Pravo je vrijeme da započnete s ritualom suhog četkanja tijela

Tekst: Manda Javorina


Image: BURO.

Trebam li uopće ponavljati da je sad vrijeme za njegu? Do sada ste već vjerojatno isprobali gomilu maski za lice, a vjerojatno ste neku od njih i sami napravili. Svaki dan me netko pita što kupiti za taj i taj problem s kožom lica, ali rijetko, jako rijetko, dobijem upite vezane uz njegu kože tijela. Možda smo u cijeloj ovoj halabuci malo smetnuli s uma da zaslužuje da je pazimo isto koliko i onu lica? Osobno, kremu za tijelo koju koristim inače, imam i sad, ali ona mi služi za hidrataciju i umirivanje, i što se mene tiče to joj je i glavna uloga s obzirom na to da nikad nisam vjerovala da krema sama za sebe može da istopiti celulit ili masne naslage. Tretmani su, pak, druga priča i zato je pravi trenutak da se bacimo na suho četkanje tijela - masažu suhom četkom koja dokazano uzrokuje brojne pozitivne efekte, a za koje vam je potrebna samo posebna četka i otprilike pet minuta vremena.

Pravo je vrijeme da započnete s ritualom suhog četkanja tijela (фото 1)

Suho četkanje

• Uklanja izumrle stanice kože s njezine površine. Eksfolijacija se s godinama usporava pa je koži dobrodošla umjerena, nikako gruba, pomoć. Osim toga, koža nakon eksfolijacije bolje upija sve korisne sastojke iz preparata za njegu.

• Stimulira imunosni sustav time što stimulira limfni sistem. Toksini, bakterije i druge štetne supstance se skupljaju i uništavaju u limfnim čvorovima. Stimuliranjem rada limfe tako se direktno utječe na uništavanje patogena i time ojačava imunosni sustav.

• Ubrzava limfnu drenažu i poboljšava tonus mišića.

• Poboljšava cirkulaciju i tonus kože. Čak i najblaži oblik suhog četkanja dovodi svježu krv bogatu kisikom na površinu kože što za posljedicu ima bolji tonus i elastičnost.

• Smanjuje vidljivost celulita. Suho četkanje nije dovoljno da se riješite ovog problema, ali pomaže u ravnomjernoj raspodjeli masnog tkiva ispod kože i ako ga zaista uvrstite u redovnu rutinu, doprinijet će glađoj teksturi kože. Upornost i strpljenje se isplate.

• Podiže nivo energije. Ovo je posljedica svake procedure koja poboljšava cirkulaciju, a upravo iz tog razloga najbolje je izvoditi ga ujutro, ne navečer.

• Sprečava pojavu uraslih dlaka. Bilo da idete na depilaciju voskom, brijete se britvicom ili pohodite laserske tretmane, temeljit piling pomaže pri postizanju boljih rezultata.

Pravo je vrijeme da započnete s ritualom suhog četkanja tijela (фото 2)

Kako se radi suho četkanje

Počinite se od stopala i krenite prema gornjim dijelovima tijela, dio po dio. Pokreti uvijek moraju biti usmjereni prema gore, a sa stopala se prelazi na listove, bedra, ruke, zatim gornji dio leđa. Na kraju grudi, vrat i trbuh, sve pokretima prema srcu. Izbjegavajte osjetljive dijelove poput samog vrata ili mjesta na kojima imate bilo kakve promjene na koži.

Nemojte trljati kožu kao da radite piling. Pritisak bi trebao biti takav da potakne cirkulaciju, ali ne i da je agresivan. Najbolje je izvoditi ovu masažu prije kupanja ili tuširanja, u trajanju od četiri do pet minuta, najmanje dva do tri puta tjedno.

Pravo je vrijeme da započnete s ritualom suhog četkanja tijela (фото 3)

Dodatni savjeti

• Najbolje vrijeme za suho četkanje je ujutro (znam, ponavljam se).

• Nikako nemojte močiti četku vodom ili tretman izvoditi neposredno nakon kupanja, nećete dobiti bolji efekt već samo iritaciju.

• Nikada ne četkajte kožu nakon sunčanja, iziritiranu ili ekstremno suhu kožu. Isto se odnosi i na dijelove zahvaćene nekim problemom, poput psorijaze ili ekcema.

• Pažljivo odaberite četku - većina kvalitetnih četki je napravljena od prirodne dlake (najčešće vepra) pa ako ste vegan na to morate obratiti posebnu pažnju i potražiti opcije od prirodnog drveta i vlakana kaktusa (nikakva umjetna vlakna ne dolaze u obzir zato što su jednostavno pregruba za kožu).

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više