Search

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika

U stilu 50-ih godina, barokno dekorirani i prekriveni zlatnim monogramom


Image: Promo

Mnogi beauty brendovi u domeni svojih pakiranja poslužili su se retro estetikom koja priziva neka prošla vremena

Sigurno su mnoge od nas kao djevojčice maštale o velikom stolu s još većim ogledalom ispred kojeg bi satima sjedile, njegovale se i šminkale baš poput holivudskih diva iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Život se ipak za mnoge ubrzao do to mjere da ujutro ne stignu nanijeti ni maskaru pa to obavljaju u tramvaju ili autu. Vremena su se itekako promijenila, a nostalgiju za prošlim vremenima mnogi kozmetički brendovi su iskoristili kao svoj adut. Nova šminka u starinskom pakiranju? Zašto ne. Kad minimalizam dosadi tu su brendovi koji će vam na trenutak udahnuti "vintage" estetiku. 

Benefit 

Tvrtka je osnovana 1976. godine u San Franciscu i od samog početka je privržena retro stilu u dizajnu pakiranja. Motivi glumaca iz nijemih filmova, pastelne boje i žene u pin-up stilu najbolje opisuju estetiku ovog brenda. 

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 1)

TheBalm

Brend make-up proizvoda s anti-age učinkom pojavio se na tržištu 2003. godine. Proizvodi su pakirani u pin-up stilu i nose jako zanimljive nazive poput: "nema novca", "nema meda" ili "seksi mama". Izdvojili su se po mekanim teksturama i visokom pigmentacijom. 

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 2)

Too Faced

Pojavio se 90-ih godina vrlo skromno, da bi pod vodstvom potrošača luksuzne kozmetike i mnogih svjetskih zvijezda postao široko rasprostranjen i vrlo popularan. No, kad je u pitanju dizajn, oduvijek se poštuje vintage stil, sva pakiranja su izrađena u svijetlim bojama te ukrašena zlatnim monogramom brenda. 

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 3)

Paul & Joe 

Glavni motivi iza dizajna pakiranja brenda Paul & Joe su cvijeće i slatke životinje, a boje koje prevladavaju su bijela, zlatna te boja pudera s precizno ukrašenim raskošnim elementima.  

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 4)

Anna Sui

Dizajnerica Anna Sui osim odjeće kreira i parfeme i kozmetiku. Pakiranja ne uključuju samo odjeću i parfeme, ali i kozmetiku. Elegantna pakiranja u zlatnoj i crnoj boji izgledaju baš kao da potječu iz viktorijanske ere.

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 5)

Jill Stuart 

Japanski brend inspiraciju za svoju ambalažu pronašao je u baroknom vremenu, a ukrašen je monogramima, šljokicama i ukrasnim vrpcama te im je zaista teško odoljeti. 

Sjajni beauty brendovi čija pakiranja krasi retro estetika (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više