Search

Stilistica za kosu čije proizvode obožavaju slavne dame

Stilistica za kosu čije proizvode obožavaju slavne dame

Jen Atkin i OUAI Haircare

Image: theouai.com

Stilistica za kosu kojoj su klijentice gotovo sve najveće zvijezde, nedavno je pokrenula liniju za njegu kose OUAI Haircare, a za neke od proizvoda već postoji lista čekanja jer se vrlo brzo prodaju

Kada vas svjetski magazini prozivaju jednom od najutjecajnijih stručnjakinja za kosu u svijetu slavnih, uspjeh vam je zagarantiran i samim time vam se otvaraju vrata za nove poslovne prilike. Baš takvu priliku iskoristila je Jen Atkin, frizerka koja je nedavno pokrenula svoju prvu liniju proizvoda za njegu i stiliziranje kose i online trgovinu. Danas se za njezin termin bori cijeli klan Kardashian (koje su joj i najvjernije klijentice), Chrissy Teigen, Jessica Alba, Gwen Stefani, Cindy Crawford i Katy Perry, no put do zvijezda nije bio posut ružama. Odrasla u konzervativnoj sredini u saveznoj državi Utah, Jen je s 19 godina otišla u Los Angeles u potrazi za uspjehom i srećom.

Prvi posao koji je imao veze s frizerskim bio je na recepciji slavnog američkog salona Estilo. Skupljajući ostatke kose Bette Midler i Stevie Nicks i gledajući kako njezini nadređeni žive životom rock zvijezda začinjenim drogom i alkoholom, uporna Jen shvatila je kako mora krenuti dalje. Uskoro se pridružila Madonninom beauty timu na turneji "Confessions" 2006. godine, nakon koje je četiri godine bila glavna stilistica na revijama Johna Galliana. Osim Galliana često su je za svoje revije angažirali Dior (i nakon Galliana), Alexander McQueen, Lanvin, Marchesa i Louis Vuitton. Osim što joj je suradnja s poznatim dizajnerskim imenima otvorila vrata za druge projekte, ovi su joj dizajneri omogućili da upotrijebi kreativni napor koji ne može primijeniti u svakodnevnom poslu.

Najdraže su joj bile natapirane i uredne frizure koje su se nosile u osamdesetima, no sama priznaje kako joj slavne klijentice ne ostavljaju puno prostora mašti i kako haute couture kosa nije nosiva na crvenom tepihu. Zato su blago neuredna kosa i valovi, koji kao da su stilizirani morskom vodom, najčešći odabir poznatih dama. Nakon što su se za rad Jen Atkin zainteresirale i dame koje ne šetaju crvenim tepihom, ova poduzetna žena odlučila je pokrenuti svoju liniju proizvoda za njegu i stiliziranje kose. Iskrivljeno od francuske riječi "da" ("oui"), OUAI je američki odgovor na pariški chic. Klasični i pristupačni šamponi, regeneratori i proizvodi za stiliziranje namijenjeni su stvarnim ženama. Na OUAI stranici također su vidljivi i tutoriali s pomoću kojih možete napraviti frizure u nekoliko minuta, dok vlasnica brenda napominje kako se i najkompliciranije frizure mogu napraviti za najviše dvadeset minuta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više