Search

Suha koža zimi - kako riješiti taj problem u 20-im, 30-im i 40-im godinama?

Suha koža zimi - kako riješiti taj problem u 20-im, 30-im i 40-im godinama?

Imamo par tretmana koji će vam pomoći

Tekst: A.P.

Velik broj žena, ali i muškaraca se žali na suhoću kože u zimskim mjesecima. Nepovoljni vremenski uvjeti, hladnoća, jako grijanje u zatvorenim prostorima, vrući tuš, intenzivni sapun, gruba odjeća ili pak neodgovarajući losion, sve to utječe na stanje i izgled kože koja je ionako već iznapadana smogom, stresom i eventualno nekim dermatološkim problemima koje imate od prije (a ima ih svaka druga osoba). U toplini svog doma možete poduzeti određene korake kako biste pravilno njegovali kožu, nahranili je i donekle ublažili sve znakove suhoće ili iritacije što velik broj žena radi. Danas na tržištu postoji bezbroj proizvoda za ciljano djelovanje i neki od njih su doista fantastični i pomažu oko određenih problema, međutim savjetujemo da se prije uporabe svakako savjetujete s dermatologom jer biste u protivnom mogli napraviti još veći problem od onog koji trenutno imate.

Neke probleme krema ne može riješiti u potpunosti poput oporavka kože zimi, ali može biti podrška s tretmanima lica koji će vam dati potreban učinak. Za stručni savjet smo upitali voditeljicu kozmetološkog odjela Poliklinike Bagatin, Kristinu Ukalović koja nam je otkrila koje korake trebate poduzeti u određenoj dobi života kako bi vaša koža izgledala zdravo i hidratizirano. Tretman koji će dati wow učinak i koji sigurno daje brz i vidljiv rezultat jest kombinacija mikrodermoabrazija, Med Visage i laser rejuvenacije. Razlog učinkovitosti je jednostavan - svaki od ova tri tretmana djeluje na tri različita sloja kože i svaki ima svoj benefit. Primjera radi, za 2 dana ćete imati vidljivo baršunastiju kožu, što je učinak mikrodermoabrazije. Za otprilike tjedan dana ili dva čak vidjet će se maksimalni efekt lasera, a najkasniji efekt vidi se od radiofrekvencije i to kroz nekakvih mjesec dana.

bagatin

Također napominje da je za regeneraciju/oporavak lica potrebno proći osam faza rada koje uključuju i čišćenje i enzimatske pilinge. Enzimatski pilinzi skidaju površinski rožnati sloj, prve nečistoće, zbog čega je lakše odraditi druge tretmane i dobiti što bolji rezultat. Nakon čišćenja lica potrebno je podići cirkulaciju što se radi uz pomoć maski, točnije Revidermove Repair maske ili Activated gel maske. Maska potiče cirkulaciju kože od vrata prema gore kroz 15-ak minuta: "Kod beživotne koži kao i one s lošom cirkulacijom, potaknut ćemo protok krvi. Nakon što je podignuta cirkulacija, radi se mikrodermoabrazija. Skidamo mrtvi sloj stanica i omogućujemo novu diobu stanica, a daljnji koraci ovise o problematici koja se tretira" - kazala nam je. Više detalja saznajte ovdje.

bagatin

Suha koža dvadesetogodišnjaka
U slučaju mlade osobe, od 20-ak godina, nakon mikrodermoabrazije radi se ultrazvuk. U Poliklinici Bagatin koriste ultrazvuk od 10 MHz, s kojim se ide plitko pod kožu, a pomoću njegova ultrazvučnog vala i određenih frekvencija titranja tog vala potiče rast kolagena. Uz ultrazvuk se koriste specijalne ampule za određenu problematiku što, u slučaju mlade zna biti i nečistoća kože. U Poliklinici za 20-e godine preporučuju Purifying formulu koja je pokazala najbolje rezultate. Na kraju procesa se aplicira maska za lice ovisno o tipu kože. Ako je koža suha i osjetljiva, što je čest problem u ovim mjesecima, koristi se Hydro infuse maska s velikom količinom hijalurona koja vraća vlagu koži. Ultrazvuk ovdje igra ključnu ulogu u povratku vlažnosti kože koja nestaje ili zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ili kada ga naše tijelo jednostavno prestane proizvoditi kod suhe i dehidrirane kože. Najbolji efekt će imati klijenti koji su u mogućnosti dolaziti na tretman svaki dan u razmaku od dva tjedna. Jedan od najpopularnijih tretmana je Global Antiage u sklopu kojeg se radi mikrodermoabrazija, zatim slijedi 20 minuta ultrazvuka u priči, i za kraj dolazi Hidrolage maska koja kombinira kolagenske trake koje se aktiviraju specijalnim boosterom preko kojeg ide gips. Ovaj jednostavan tretman daje odlične rezultate koji znaju potrajati do mjesec dana ako osoba koristi odgovarajuću njegu koja produžuje efekt.

suha koža

Suha koža tridesetogodišnjakinja
Za osobe u zrelijoj dobi preporučuju Med Visage - radiofrekvenciju koja se nadograđuje na tretman Global Antiage. To je idealan tretman za ovo doba godine jer zagrijava potkožje, vrlo je ugodan i potiče stvaranje kolagena. U ovo hladno vrijeme nam odgovara sve ono što je toplo, tako da se Med Visage radi odmah nakon mikrodermoabrazije. Radiofrekventnim valom se dobiva podizanje cirkulacije i skidanje rožnatog sloja, ali u ovom slučaju sa snažnim poticanjem rasta kolagena. Više o učinku ultrazvučnog Med Visage liftinga lica možete saznati ako kliknete ovdje.

medvisage

Četrdeset godina i dalje njega suhe kože
Kod još starijih ili zrelijih osoba, radi se kombinacija tri stvari, odnosno tri uređaja. Što se tiče cirkulacijskog dijela, započinje se istim procesom, mikrodermoabrazijom, zatim se prelazi na Med Visage i za kraj preporučuju laser. Laser ide na kraju jer ujednačava ten, sužava pore kod onih koji imaju taj problem, radi lifting, a kod suhe kože i gdje je koža "pala" zbog atrofije, dodatno će napraviti snagu na vezivnom tkivu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više