Search

Sve što trebate znati o SPF-u i najboljim proizvodima koji ga sadrže

Sve što trebate znati o SPF-u i najboljim proizvodima koji ga sadrže

Jeste li ih već počeli koristiti?

Tekst: E.G.


Image: PR,
Pinterest

Iako nam se ni proljeće još uvijek nije pokazalo u svojoj punoj raskoši i tek ovih dana sramežljivo počinjemo sklanjati kapute i uživati u prvim zrakama sunca, činjenica je da je ljeto iza ugla. Ispred nas je sve više jako sunčanih dana i trebali bismo polako krenuti razmišljati o pripremanju kože za drugačije vremenske uvjete. Ako spadate u one kojima je preparativna kozmetika uvijek ispred dekorativne, onda znate da je pravilo broj 1 nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom. Riječ je pravilu koje pravi beauty junkieji baš nikad ne krše, pa čak ni u danima kad sunca uopće nema. I dok je već značajan broj ljudi prihvatio činjenicu da se na plažu ne odlazi bez kreme koja sadrži SPF, samo ga rijetki koriste na dnevnoj bazi. A pitate li dermatologe ili neke od najpoznatijih beauty stručnjaka svijeta za anti-age proizvode u koje se možete pouzdati, svi će vam redom reći da nema tog retinola ili hijalurona koji će vas spasiti bez redovitog korištenja SPF-a. Jednostavno, osim što može uzrokovati smrtonosne promjene na našoj koži, sunce čini i da ona stari. Drugim riječima, nezaštićena koža koju izlažete suncu će izgledati puno starije od kože na koju se nanose proizvodi sa zaštitnim faktorom i koja se minimalno izlaže suncu.

Sjetite se samo svih onih Japanki i Koreanki porculanskog tena koje uvijek hodaju pod kišobranom- to nije slučajno. SPF, inače, označava kraticu za Sun Protection Factor, a označava koliko dugo možete ostati na suncu bez opasnosti od opeklina u odnosu na okolnosti bez zaštite. Drugim riječima, faktor 30 osigurava otprilike 300 sigurnih minuta, a upravo je taj broj i minimalni broj koji dermatolozi preporučuju koristiti. Isto tako, vodite računa o tome da vaš proizvod nudi i UVB i UVA zaštitu; dok prve uzrokuju opekline i momentalni efekt, druge prodiru duboku ispod površine kože i mogu uzrokovati bolesti poput melanoma. Pri nanošenju proizvoda sa zaštitnim faktorom nemojte štedjeti, pogotovo ako ćete dulje vrijeme kožu izravno izlagati suncu, a svakako vodite računa i tome da provjerite rok trajanja kremi koju ste možda kupili prije godinu ili dvije, a niste je stigli potrošiti.

Danas smo za vas izdvojili neke od najboljih proizvoda iz ovog spektra koje možete pronaći na tržištu, i to u različitim formama; Olival je nedavno izbacio fenomenalni Sun Stick SPF 50 koji je dovoljno malen da ga možete uvijek imati sa sobom i odlično je brzo rješenje za lice (ali može se koristiti i na drugim dijelovima tijela), Peter Thomas Roth donosi mineralni puder u prahu sa zaštitnim faktorom 30, a Eucerin ima sjajnu Photoaging Control CC kremu s faktorom 50 (možete je pronaći i u sklopu našeg Beauty Boxa!). U našu smo galeriju, dakle, uvrstili najrazličitije proizvode za lice i tijelo, imajući na umu da nemaju svojstva koje svi kod takvih proizvoda nastoje izbjeći, a to su osjećaj težine, začepljivanje pora i ljepljivi efekt.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više