Search

Sve što trebate znati o suhom pilingu za tijelo

Sve što trebate znati o suhom pilingu za tijelo

Zašto je dobar?

Tekst: E.G.


Image: Imaxtree,
PR

Dok većina ljudi piling radi za vrijeme tuširanja, suhi piling je mnogima nepoznanica. No, jeste li znali da je često mnogo efikasniji?

Ako vam se četkanje suhe kože čini kao potpuno neprivlačna aktivnost, razmislite još jednom. Baš kao što smo odjednom u svoju prehranu uvrstili sluzave chia sjemenke ili smoothie od špinata, tako i suhi piling ima svoje draži, unatoč prvotnim upitnicima iznad glave. Oni koji prakticiraju redovni suhi piling, kažu da su rezultati točno oni koje su im obećavali ili barem potvrđuju da vide pozitivne promjene. O čemu se točno radi? Za početak, učvršćuje kožu i zaglađuje njenu teksturu, uklanja mrtve stanice kože i potiče cirkulaciju, potiče obnavljanje stanica i naposljetku, sjajan je saveznik u borbi protiv celulita. Kad se sve navedeno uzme u obzir, jasno je zašto je ova metoda sve popularnija u beauty svijetu. No, ako ju prije niste prakticirali, evo nekoliko korisnih savjeta kojih biste se trebali pridržavati. 

Prvo i osnovno je dobra četka. Trebate odabrati onu s prirodnim čekinjama i dugom drškom koja će vam omogućiti dosezanje svih dijelova tijela. Suhi piling uvijek radite prije tuširanja, kako biste uklonili sve mrtve stanice tijekom tuširanja, a poslije se obavezno namažite hranjivim mlijekom za tijelo. Cijeli proces započnite s tabanima u cirkularnim pokretima. Nastavite duž cijelih nogu, ruku, stražnjice, leđa, prsa, ramena i vrata. Pritom pripazite da na području prsa budete posebno nježni kako biste izbjegli bilo kakve iritacije. U tom smislu, četkom nemojte prelaziti područja na kojima imati eventualne iritacije ili ranice. I za kraj, nemojte doći u iskušenje da smočite kožu ili četku prije pilinga, budući da time ne postižete baš ništa. U galeriji pogledajte proizvode koji će vam odlično poslužiti za ovaj tretman. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više