Traži

Croatia
Čuda se mogu dogoditi: ako koristite proizvode s vitaminom C

Čuda se mogu dogoditi: ako koristite proizvode s vitaminom C

Sve što trebate znati o ovom "zlatnom sastojku"

Tekst: E.B.


Fotografija: buro247.kz

Nije tajna kako svi brendovi kozmetičkih proizvoda koriste vitamin C kao glavni sastojak svojih beauty recepata, a mi vam ovoga puta otkrivamo zašto ga smatraju tekućim zlatom...

Vitamin C je uz kiselinu, retinoide i peptide uključen u "zlatnu kompoziciju" gotovo svih hvaljenih kozmetičkih proizvoda. Znanstvenici su odavno dokazali da upravo ovaj vitamin donosi najviše dobrobiti organizmu - kako iznutra, tako i izvana. Stoga brojne beauty ovisnice u svijetu jednostavno ne mogu zamisliti svoju rutinu bez ovog tekućeg zlata. Mi vam ovoga puta otkrivamo koji su to točno pozitivni učinci koje vitamin C radi za vašu kožu i donosimo prijedlog najboljih proizvoda koji imaju najveći udio ovog vitamina.

Ovaj vitamin je jedan od najmoćnijih antioksidansa. Neutralizira sve radikalne promjene koje se događaju na koži pod utjecajem štetne okoline (sunca, stresa, zagađenog zraka) te usporava proces starenja. Kako bi se povećao njegov učinak, brojni brendovi ga kombiniraju s vitaminom E, ali i sam po sebi je dovoljno moćan u borbi protiv neželjenih bora. 

Čuda se mogu dogoditi: ako koristite proizvode s vitaminom C (фото 1)

Također, zaustavlja proizvodnju melanina i često se koristi kako bi se riješili problemi s pigmentacijom i mrljama koje se s godinama mogu pojaviti na licu. A može se koristiti i kako bi se spriječila pojava novih. S druge strane stimulira proizvodnju kolagena što znači da starijoj koži vraća njezinu prirodnu elastičnost.

Efekt vitamina C u kozmetičkim proizvodima ovisi o njegovom udjelu i koncentraciji u samom proizvodu. Morate paziti da koncentracija i pH vrijednost budu pogođeni kako bi se efekti mogli vidjeti što prije. Mnogi naprave pogrešku što ne paze koji proizvodi s vitaminom C se mogu koristiti u kombinacijom s vodom, a koji ne. Morate paziti da je ovo ipak vitamin koji je jako nestabilan i da ne biste smjeli izlaziti na sunce kada ga nanesete na kožu.

Proizvode s vitaminom C je najbolje koristiti ujutro, ali obavezno poviše njega stavite neki proizvod koji ima visoki zaštitni faktor. Ono što vam svaki proizvod s vitaminom C obećava (ali i ispunjava) - usporavanje starenja kože, nestanak pigmentacijskih mrlja, ublažava bore i vraća svježinu umornoj koži. Stoga, ako ga još niste uvrstili u svoju beauty rutinu - vrijeme je! U našoj galeriji pogledajte koji proizvodi će vam u svemu navedenom sigurno pomoći.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više