Search

Ukusni smoothieji za čistu kožu

Ukusni smoothieji za čistu kožu

Pripremite se za ljeto bez šminke!


Image:

Svi želimo imati blistavo čist ten koji nećemo morati dodatno skrivati make-upom, već će on sam po sebi izgledati besprijekorno. Ženska narav je takva da najčešće želimo isprobati svaki proizvod koji će našu kožu učiniti sjajnom, čistom te nadasve savršenom

Iako svakodnevno brojne žene na lice nanose hidratizirajuće kreme i štite kožu SPF faktorom, nemali broj zaboravlja na veliku ulogu prehrane. Postoje namirnice poznate po svom sastavu punom antioksidansa, vitamina te ostalih hranjivih tvari koji su bitni u održavanju kože čistom. Za vas smo pripremili tri ukusna smoothieja, prepuna hranjivih sastojaka, koji će vaš ten dovesti u red u vrlo kratkom roku.

Zeleni smoothie 

Ukusni smoothieji za čistu kožu (фото 1)

Ovaj smoothie sadrži proteinsko mlijeko koje je odličan ekvivalent običnom mlijeku. Kod određenog broja ljudi mliječni proizvodi znaju iritirati kožu što rezultira prištićima. Ovaj recept ne podrazumijeva korištenje mliječnih proizvoda, već izvlači korisne tvari iz kokosa i kelja/špinata.

Sastojci:
120 ml bademovog mlijeka
120 ml kokosove vode ili kokosova mlijeka
1 srednja kruška
Šaka listova kelja ili špinata
2 žlice proteinskog konopljina praha 
Pola čajne žličice kokosova ekstrakta
4 – 5 kockica leda


Smoothie od bobičastog voća

Ukusni smoothieji za čistu kožu (фото 2)

Bobičasto voće sadrži mnoge hranjive tvari koje su izuzetno dobre za kožu. Ne samo da sadrže vitamin C koji dobar za vaš ten, već pomaže u stvaranju kolagena koji je ključan za mlađahan izgled. Kako biste napravili ovaj ukusan smoothie, pomiješajte sljedeće sastojke.

Sastojci:
250 ml hladne vode
Pola šake kelja ili špinata
50 grama smrznutih jagoda
50 grama smrznutih malina
50 grama smrznutih borovnica


Smoothie sa zelenim čajem i jogurtom

Ukusni smoothieji za čistu kožu (фото 3)

Ovo je smoothie koji ujedinjuje sve korisne značajke zelenog čaja, koji ima povoljan utjecaj i na zdravlje i ljepotu. Osim što pomaže u borbi protiv neželjenih bakterija, zeleni čaj je pun antioksidansa koji su idealni u borbi protiv bora.

Sastojci:
250 ml zelenog čaja, pustite ga neka se ohladi i nemojte ga zasladiti
250 ml jogurta
125 grama usitnjene mente
6 – 7 kockica leda
1 čajna žličica meda
2 srednje limete iscijediti u smjesu te promiješati

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više