Search

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama

Tekst: BURO.


Ovi francuski brendovi (još uvijek) nisu planetarno poznati, ali imamo puno razloga da ih upoznate. Osim što ih obožavaju beauty insajderi i Francuzi (a nekad nam se čini da se između ove dvije reči može i staviti znak jednako), polako se probijaju i u ostatku svijeta. Stavite ih na svoju listu s legendarnim ljekarničkim brendovima koji nose oznaku Made in France i prvom prilikom - isprobajte!

AIME

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 1)

Wellness brend koji ne razdvaja zdravlje i izgled kože već je u prvoj godini postojanja u jednom trenutku imao listu čekanja od 4.000 kupaca za svoje suplemente. Aime je osnovala Mathilde Lacombe (njen drugi pothvat je Birchbox) sa svojim poslovnim partnerom François Morrierom prije 3 godine i napravila boom s Aime suplementima koji sadrže probiotike, ali i druge stvari neophodne za zdravu sjajnu kožu, a koje nam u modernom svijetu u kojem živimo manjkaju ali i proizvodima za njegu kože - da, tu su i serumi i kreme, čak i četkica za čišćenje jezika. Brend već ima čitavu legiju odanih pratitelja, a mi se upisujemo na listu.


RESPIRE

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 2)

Zašto pratimo ovaj brend? Zato što nas je njegova osnivačica Justine Hutteau potpuno impresionirala: sa samo 25 godina napravila je i lansirala svoj kozmetički brend koji je odmah postao primjećen kako na društvenim mrežama tako i na LinkedInu. Kako? Respire nudi izuzetno efikasne proizvode koji su napravljeni po receptima koji kao da su izašli iz sna svih onih koji se bore za očuvanje prirode. Njihova najprodavanija stavka je upravo dezodorans koji je od 99% prirodnih sastojaka, veganski je, proizveden etički u Francuskoj i reciklabilan. Dodajte na to da sada imaju i odličnu liniju za zaštitu od sunca i njegu kože i jasno je da ih jedva čekamo isprobati.


D-LAB

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 3)

Fleur Phelipeau, zaljubljenica u kozmetiku, lansirala je D-LAB Nutricosmetics prošle godine s idejom da je ljepota odraz zdravlja, a da je za zdravlje potreban balans. Njen pristup su različiti suplementi koji se uzimaju pojedinačno ili čiji optimalan miks pravite po svojim potrebama (savjeti se nalaze na njihovom sajtu), podijeljeni su u tri osnovne grupe: za kosu, kožu i cijelo tijelo. Ovo je clean brend, posvećen očuvanju životne sredine čiji se proizvodi ne testiraju na životinjama i spadaju u grupu cruelty free.


CODAGE

Upoznajte nove francuske kozmetičke brendove koje želimo na svojim policama (фото 4)

Julien i Amandine Azencott su brat i sestra odrasli u obitelji liječnika i farmaceuta i njihov pristup njezi kože ovo višestruko oslikava. Svoje serume smatraju "hranom za kožu", a osim onih univerzalnih prave i serume po mjeri kupca prilagođene posebnim potrebama svakog. Sve se proizvodi u njihovom laboratoriju u blizini Nice, a sve konzultacije možete dobiti i online preko njihovog sajta koji je za one koje vole skin care poput slastičarnice u kojoj jednostavno ne znate što prvo odabrati.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više