Search

Upoznajte nove (i drugačije) beauty influencerice na YouTubeu

Upoznajte nove (i drugačije) beauty influencerice na YouTubeu

Tekst: Manda Javorina


Image: BURO.

Beauty i YouTube. YouTube i beauty. Ponekad mi se čini da bi se odnos industrije i platforme najbolje opisao kao sapunica. Sve sjaji, drame (nikada) ne manjka, intenzitet uvijek na maksimumu - bilo da je riječ o pohvalama proizvoda ili ratovima. S YouTubeom se povezuje i posebna beauty kultura koja je vrlo često na samom rubu scenske šminke. Tko još nije googleao “minimal makeup” i dobio neprekidan niz tutoriala za isti u kojem se koriste tri različita tekuća pudera i umjetne trepavice? Na drugoj strani klackalice su mlađi tinejdžeri koji svoju mudrost nesebično dijele. Problem u ovoj kategoriji leži jedino u tome što mudrosti za dijeljenje često baš i nema pa viralni postaju tek ako se unakaze - tko može da zaboravi djevojčicu čija lokna se nalazi u šaci umjesto na glavi, dok drži figaro u drugoj ruci?

Zlatne sredine godinama ima vrlo malo i obično se odnosi na profesionalne vizažiste (nekad i na poznate) kojima YouTube nije odskočna daska. Od njih zaista možete naučiti svašta primjenljivo, a kada kažem primjenljivo mislim na trikove koje će dati rezultate i koji će uz malo vježbe (nećemo se lagati, za sve na svijetu treba vježba) omogućiti da izgledate i da se osjećate onako kao zaista želite.

Na svu sreću, polako se stvara nova generacija beauty influencera. Prirodna i realna, koliko god je to na internetu moguće - nemojte misliti da si ne namještaju svjetlo. Ove djevojke nisu profesionalne vizažistice niti modeli, neke se bave i drugim stvarima (primjerice, dizajnom nakita), ali od svake ćete naučiti nešto. U poslu su već godinama i izgradile su svoje baze pratitelja koje nisu uvijek milijunske, ali su im veoma odane, a razumijem i zašto. Autentične su, imaju "sorry not sorry" stav, govore što misle i izgledaju kao da žive u stvarnom svijetu u kojem je kozmetika njegov sastavni deo, a ne drama stoljeća. One nisu nikakvi ekstremi, niti igraju na jeftin efekt šoka i, čini mi se, da baš zato inspiriraju: realnim primjerom umjesto nerealnim usporedbama. Ako za njih ne znate, krajnje je vrijeme da ih upoznate.

Allana Davison

Ova dvadesetsedmogodišnja Kanađanka je pomalo sve. Istina je da je primarno beauty influencer i da se proslavila svojim videom "How to Look Good in 5 Minutes" koji je dostigao gotovo 2.5 milijuna pregleda, ali osim svojeg YouTube kanala koji je pokrenula 2013. godine te Instagrama, ima i ozbiljan "dućan" na Depopu u kojem možete pronaći gomilu "nošeno samo jednom" komada. Dakle, iako izgleda kao slatka djevojka iz susjedstva, Davison je sve samo ne prosječna.

Joanna Spicer

Spicer živi u Los Angelesu - što je poprilično jasno kada vidite njezinu Glossier estetiku - danas prihvaća da je se zove YouTubericom, etiketom koju je ranije prezirala zato što je mislila da će je čitav svijet doživljavati kao lijenčinu. Ipak, oni koji je prate znaju da je Joanna sve suprotno i da od svega može da napraviti sadržaj, čak i od toga da je dečko šminka dok su zajedno u karanteni. Svoj kanal je registrirala 2012. godine, a danas ima gotovo 120 tisuća followera. Ako želite saznati kako koristiti Charlotte Tilbury palete, a da ne izgledate kao Victorijin anđeo u nastajanju, Spicer je žena koja će vas to naučiti.

Christine Mai Nguyen

Christine Mai Nguyen je svoj prvi YouTube video napravila kao dio zadatka u školi filma, ali je ubrzo shvatila da su upravo ova platforma i kozmetika njene strasti. Zavrzlama? Nguyen ne želi da sve izgleda savršeno. Svaki njezin tutorial u sebi nosi dozu zabave i određen boli-me-briga-za-pravila stav koji je nevjerojatno osvježenje. Na njezinom kanalu ćete pronaći i kritike proizvoda i uputstva kako nanijeti crveni ruž tako da izgleda spontano i nosivo, ali i mnoge suradnje s drugim kreativcima njezina kova, pogotovo u području šminke i njege kože. Pravi dokaz da ljepota ima bezbroj lica.

Estée Lalonde

Još jedna renesansna žena interneta koja dolazi iz Kanade. Svoj blog je započela prije 10 godina, nakon što se doselila u London, a danas ima vrlo uspješnu seriju podcasta, YouTube kanal i stranicu, izdala je knjigu, a bavi se i dizajnom nakita. Kada se saberu svi pratitelji na njezinim profilima društvenih mreža, brojka je negdje oko 3.5 milijuna. Ipak, Lalonde ima auru dobre prijateljice koja jednostavno ima super informacije i dovoljno vremena da nam ih svima servira u korisne pakete. "No makeup" makeup kod nje zaista ima pravo značenje. Hvala.

Anna Newton

Stranica "The Anna Edit" je odlična lifestyle destinacija, dok je njezin Instagram profil nešto više posvećen i beauty eksperimentima. Newton je i autor priručnika za bolje organiziran život "An Edited Life", a u svoju biografiju je na prvo mjesto stavila "content creator". Ljepota da, ali uvijek u širem smislu. S time svi se svi možemo identificirati, zar ne? Ovo naravno ne znači da kod Newton nećete pronaći masažere za lice, maske, kreme, šminku, gadgete... Ne, jednostavno znači da ono što preporučuje zaista i radi. Nemamo vremena za gomilanje gluposti i da, jako nas zanima kako spakirati sve beauty proizvode u ručnu prtljagu zrakoplova. To vrijeme će ponovo doći.

Leave a comment

više