Search

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste

Tekst: BURO.

Službeno se trudimo izbjegavati loše navike ali neke od njih su jednostavno neodoljive. Srećom tu su parfemi koji u sebi kombiniraju neke od onih koje najviše volimo. Istina, miris kože, dima ili dobrog viskija nisu za svakog, ali oni koji ih dobro poznaju, teško ih se odriču.

Memoir Man

amouage

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 1)

Ovaj pomalo mračan, ali opojan muški parfem je mješavina drvenastih nota i mirisa kože i paprati, a otvara se mirisom absinta, mente i bosiljka. Izaziva konvencije i vodi nas po tankoj liniji između zavodljivosti i filozofije. Ako ste skloni kompliciranim raspoloženjima, obavezno mu dajte šansu.


Tom Ford

TOBACCO OUD

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 2)

Ako je suditi po imenu, glavna osobina ovog parfema bi trebao biti miris duhana ali aroma viskija je jednako jaka. Iza njih slijede cimet, sandalovina, korinader, pačuli, tamjan, cedar i vanilija. Jako kompleksna intoksikacija koju volimo.


Guerlain

CUIR BELUGA

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 3)

Ovaj miris s notom kože kansiran je 2005. godine, a iza njega stoji Olivier Polge. Miris kože je u njemu nevjerojatno suptilan i pomiješan sa slatkom mješavinom divljih citrusa i aldehida. Tu su imortelle i pačuli dok osnovu čine vanilija, antilop koža, suncokret. Zbog svega navedenog Cuir Beluga podsjeća na zagrljaj najskupljih i najmekših kožnih rukavica.


Chanel

CUIR DE RUSSIE

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 4)

Ovo je jedan od originalnih mirisa na kojima su radili sama Coco i legendarni Ernest Beaux, a koji su ga 1924. okarakterizirali kao "carski parfem". Njegova reformulacija koja pripada linije Les Exclusifs lansirana je 2016., a sadrži gornje note cvijeta naranče, mandarine i bergamota, srednje note ilang-ilanga, jasmina, ruže i duhana. Sve navedeno lebdi na osnovi od nota kože, breze i smole


Jo Malone

WHISKEY&CEDARWOOD

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 5)

Vjerojatno niste znali da Jo Malone pored svih mekih cvjetnih i voćnih kompozicija ima i parfem na bazi viskija. Iako je službeno dio linije Huntsman koja je namijenjena muškarcima, u tome ne vidimo nikakav problem. Miris viskija je uravnotežen notama pimenta i cedrovine koji čine puderastu, ali osvježavajuću interpretaciju klasika.


Thierry Mugler

A*MEN PURE MALT

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 6)

Ovo je možda najpoznatiji parfem inspiriran viskijem jer je ova Muglerova varijacija na temu obožavana širom svijeta. Jake note slada, viskija, pačulija, vanilije, kave i ambera kombinirane su s voćnim tonovima koji mu daju neočekivanu svježinu. Najbolji je za hladne zimske noći.


Maison Margiela

JAZZ CLUB

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 7)

Alkohol, karamela, vanilija u ovoj priči su pomiješane s mirisom cigareta. Ovo je parfem koji priča priču o dugim noćima tijekom kojih se može dogoditi sve što poželite.


Penhaligon's

changing constance

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 8)

"Constance je jako moderna žena, ona nema obzira prema tradiciji i ponaša se kako želi." Ove riječi prate opis parfema na službenoj stranici legendarne britanske kuće. Ova kreacija dolazi iz njihove posebne kolekcije Portraits, a u njemu se miješaju slana karamela, kardamon, duhan i vanilija.


Serge Lutens

CHERGUI

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 9)

Serge Lutens Chergui je eksplozija zemljanih aroma koja se otvara aromom dima sandalovine i duhanskog lista. Slatke note tamjana isprepliću su se s medom i buketom opojnog cvijeća, a miris aromatičnog sijena, arome kože, ambera i mošusa izdižu cijelu kompoziciju do neslućeno senzualnih visina.


Nasomatto

baronda

Volite li intenzivne parfeme? Ako je odgovor potvrdan, morate kupiti jedan s naše liste (фото 10)

Ako želite neobičnu mirisnu varijaciju na temu viskija, ne tražite dalje od ovog Nasomatto parfema. On sadrži mošus, ambretu, viski, ružu, ambrokan i... drvenaste note, čija lagano slatkasta kombinacija opija poput pića.


Related articles

Buro 24/7 Selection

više