Search

Vrijeme je za šminku kremastih tekstura

Vrijeme je za šminku kremastih tekstura

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Kada je riječ o kremastim teksturama i puderima, zapravo ne postoji pitanje "što je bolje", već samo ono "što želite postići". Sjajniji, prirodniji finiš uz koji će koža izgledati mlađe svakako pripada prvoj kategoriji, a iako je često koristimo tijekom cijele godine, topla sezona je posebno vrijeme u kojem šminku volimo nanositi prstima (da!) i koristiti što manje proizvoda za maksimalan efekt. Ali kako dobiti najbolji rezultat? Tu smo da pomognemo, scrollajte.

Prepoznajte razlike

Kremasti proizvodi daju glatki, hidratizirani finiš (ono što na etiketi takvih proizvoda obično piše je satin, satin matte ili luminous) i jače su pigmentirani od onih u tekućem stanju. Kremaste i gel teksture idealne su za suhe tipove kože i one na kojima se primjećuju prvi znakovi starenja zato što se lakše i neprimjetnije blendaju, a puder zna "sjesti" u sitne bore.

Pripremite kožu

Na čisto lice nanesite hidratantnu kremu, kako bi koža bila glatka i spremna za šminku, a zatim možete nanijeti i hidratantni primer koji će pružiti koži dodatnu njegu i osigurati dugotrajnost, ali i doprinijeti efektu koji želite postići.

Slojevi su ključni

Šminku u krem obliku nikada nemojte nanositi preko puderastih tekstura, ali u obrnutom smjeru je sve dozvoljeno, ma čak i poželjno, ako želite dugotrajne rezultate. Ovo posebno vrijedi ako imate masniju kožu - u tom slučaju nanošenje pudera u kamenu je za vas obavezan korak na kraju.

Temperatura

Kremaste teksture mogu se koristiti tijekom cijele godine, ali na visokim temperaturama i na velikoj vlažnosti zraka potrebno je nanijeti primer. Ovaj korak proizvodima daje "nešto za što se mogu uhvatiti" i omogućava im da duže traju. Zimi, pogotovo ako imate suhu kožu, ovaj korak nije potreban.

Tip kože

Realno, postoje različite krem teksture i zato nema nikakvog razloga zašto ne biste pronašli  onu koja odgovara vašoj koži. Ako je suha, odaberite proizvode koji su emolijentni i imaju gušću teksturu. Masnoj koži više odgovaraju gelaste teksture i mat finiš. Ipak, krem formulacije su općenito najbolje za normalnu, suhu i stariju kožu, imaju laku ili srednju pokrivnu moć i od njih koža izgleda glatko i sjajno.

Igrajte se (krem) teksturama

Iako puder uvijek možete koristiti na kraju i same kremaste teksture pružaju mnogo izbora. Od mat, preko glossy do sedefastih, pružit će vam sve mogućnosti. Na primjer, preko mat kremastog rumenila možete uvijek nanijeti svjetlucavi highlighter, isto vrijedi i za konturiranje.

Slobodno koristite prste

Toplina prstiju će dodatno doprinijeti tome da se proizvod bolje upije, a ovako je lako i kontrolirati njegov intenzitet. Sintetičke četkice i aplikatori pružit će vam jaču pokrivnu moć i intenzitet boje. Svakako se pripremite na to da ćete svoju šminku morati malo "osvježiti prstima" tijekom dana - ali realno, to radite i s puderastim teksturama i četkicama, zar ne?

Vrijeme je za šminku kremastih tekstura (фото 7)
BLUSH AND BRONZE STICK, MAX FACTOR
Vrijeme je za šminku kremastih tekstura (фото 8)
STICK 2IN1 HIGHLIGHTER AND BLUSH, CLARINS
Vrijeme je za šminku kremastih tekstura (фото 9)
TERRACOTTA STICK HIGHLIGHTER, GUERLAIN

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više