Search

Zašto se usne ljeti mogu pojačano sušiti i što možete učiniti po tom pitanju?

Zašto se usne ljeti mogu pojačano sušiti i što možete učiniti po tom pitanju?

Savjeti koji bi vam mogli biti od koristi

Tekst: E.G.


Image: PR

Koliko god ono bilo nestabilno, ljeto je stiglo i njegov se utjecaj na cijeli niz faktora počinje osjećati. Baš kao što zimske temperature traže točno određene sastojke i metode kad je riječ o njezi kože, tako i ljeto, u tom smislu, ima svoje zakonitosti. Primjerice, ako ste primijetili da vam usnice ovih dana djeluju posebno suho, niste jedini. Zima nije jedino godišnje doba u kojem treba paziti na njihovu pojačanu hidrataciju, i to iz cijelog niza razloga. Tu su prirodna sklonost dehidraciji koja ne ovisi o godišnjem dobu, vanjski iritansi, korištenje neodgovarajućih balzama ili pak manjak vode u organizmu koji može rezultirati i kožnim bolestima poput atopijskog dermatitisa i eksfolijativnog heilitisa. Osim u slučaju da se razlozi pojačanog isušivanja kriju u konkretnim oboljenjima (tad se najbolje obratiti izravno dermatologu), ovo su neki od načina na koje ga možete ublažiti.

Kako preporučuje WHO (Svjetska zdravstvena organizacija), temperatura u domovima bi trebala iznositi dvadesetak stupnjeva, i to kroz cijelu godinu. Preniske temperature kojima smo često izloženi također, između ostalog, utječu na to koliko će naša koža biti suha. Nadalje, savjetuje se i tuširanje te bogata hidratizacija kože kad god se dođe u kontakt s morskom vodom ili vodom s klorom. Ako, pak, koristite ovlaživač zraka, pazite da vlaga nikad ne padne ispod 40%, i već ste na dobrom putu ka ljepšoj koži, pa i usnama.

Konačno, treba znati i kad posegnuti za pomoći u obliku balzama za usne te koji uopće odabrati. Jeste li znali da ga je dovoljno nanijeti tek jednom do dva puta dnevno? Prečesto nanošenje izaziva kontraefekt i to je nešto što se nikako ne savjetuje. Isto tako, izbjegavajte birati proizvode prema mirisu ili izgledu ambalaže. Umjesto toga, proučite svojstva proizvoda i provjerite li nudi li on neku dodatnu vrijednost, poput zaštitnog faktora ili blage nijanse neke boje. Vrlo je teško pronaći savršeni balazm iz prvog pokušaja, i vjerojatno ćete morati probati više opcija dok ne pronađete onu koja najbolje odgovara vašim specifičnim potrebama, ali u galeriji možete provjeriti neke od opcija koje su se dosad u raznim kategorijama pokazale jako, jako dobrima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više