Search

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković

Jesenska pravila koja svaka žena mora znati ove sezone!


Domaći prvak kada je riječ o uvijek uzbudljivom svijetu šminke, Saša Joković, odlučio je ekskluzivno za Büro 24/7 čitatelje izdvojiti pet elementarnih trendova za sezonu jesen/zima. Mnogi od vas su jedva dočekali odlazak vrućih ljetnih temperatura kako bi krenuli u akciju konkretnog nanošenja šminke. Ipak, jedan od glavnih Sašinih savjeta za zimu je kako nikako ne biste trebali koristiti terakota ili smeđa sjenila za konturiranje jer ćete zbog manjka svjetlosti izgledati umorno i što je najgore - prljavo. Zašto više žena ne slijedi Sašine savjete? Ne znamo, ali cijeli ženski dio Büro 24/7 redakcije s nestrpljenjem očekuje sve njegove savjete za sezonu koja nam upravo kuca na vrata.

Trend: Tamne usne boje vina

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković (фото 1)

Idealan balans:

To se prije svega odnosi na “krvavu, bordo nijansu” i kod ovog looka najbolje je da se koncentriramo samo na ruž, a ostatak lica minimaliziramo laganim roskastim rumenilom i maskarom u nekoliko slojeva.

Nanošenje:

Bitno je prvo nanijeti olovku na prethodno napudrane usne, a zatim ruž. Na taj način će nam sam ruž najdulje trajati i izbjeći ćemo prelijevanje ruža u sitne borice oko usana koje brojnim ženama stvaraju problem. Za neutralniju verziju ovog looka možemo ruž nanijeti direktno na usne i lagano ga razmazati i utapkati prstima kako bi na taj način dobili potencirane prirodno naglašene usnice.

Tko ga treba izbjegavati:

Ovaj trend mogu koristiti sve žene osim onih koje imaju izrazito male, tanke usnice jer taman ruž dodatno vizualno smanjuje usne.

Trend: Naglašeni tuš

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković (фото 2)

Zašto:

Klasičan tuš na gornjem kapku daje intenzivniji pogled te samim time senzualno naglašava i povećava oko.

Nanošenje:

Prvo na kapak nanesemo malo tekućeg pudera nakon čega kapak fiksiramo puderom u prahu ili sjenilom boje kože. Tek tada nanosimo tuš od unutarnjeg prema vanjskom rubu kapka i lagano ga dižemo prema vanjskom rubu kapka kako bi vizualno podigli oko.

Na ovaj način ćemo izbjeći da nam se linija tuša preslikava u pregibe kapka, sto se često događa.

Važno:

Tuš ne smije biti predebeo pogotovo ako imamo manje oči jer će ih vizualno smanjti. Tuš je idealan za ispravljane velikih okruglih očiju jer ih možemo tušem iscrtati  u bademastiji i izduženiji izgled.

Trend: Nude, prirodan look

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković (фото 3)

Zašto:

Ovo je trend koji nikada neće izaći iz mode jer je klasik i idealan za svakodnevni casual i poslovan look.

Važno:

Kod ovog looka je bitno da je njega kože što bolja tako da i sama količina šminke može biti minimalna.

Idealni proizvodi:

Korektor za podočnjake u žuto-narančastoj boji, puder u prahu za matiranje “T-zone” i fiksiranje korektora ili laganog tekućeg pudera, rumenilo intenzivnih nijansi ružičaste ili boje breskve koje će osvježiti ten.

Preporuka:

Rumenila u kompaktnoj formi s laganim shimmerom jer će ona puno dulje trajati od kremastih ili tekućih.

Idealan za:

Ovo je look koji svaka žena treba naučiti i nositi barem u posebnim prilikama (ako ne i svakodnevno).

Trend: Boje u make-upu

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković (фото 4)

Zašto:

Bez obzira na hladne mjesece koji dolaze, igranje bojama bitan je trend kojem mnogi poklanjaju pažnju. Izdvojio bih maskare u boji kao što je plava te ruževe u intenzivnoj roza iili narančastoj boji.

Obavezno izbjegavati:

Nikako ne birajte plavo sjenilo da vam naglasi plave oči jer to nije istina. Uvijek će tople boje smeđe zlatne i bakrene puno više istaknuti svijetle oči nego sjenilo u identičnoj boji.

Trend: Smokey eyes

Pet elementarnih beauty trendova za jesen by Saša Joković (фото 5)

Zašto:

Ovo je klasik koji je mnogima nemoguća misija no uz malo vježbe vjerujem da svatko može postići više nego zadovoljavajuće rezultate.

Važno:

Bitno je nanijeti tamno smeđu olovku na unutarnje rubove kapaka i u korijen trepavica i dobro razblendati prijelaze kombinacijom smeđih svjetlijih i tamnijih nijansi.

Preporuka:

Nanošenje i sjenčanje najtamnijom crnom u pregibima kapaka i na donjem kapku. Ideja smokey eyes je da napravimo dimni pogled i da se rubovi sjenila nikad ne mogu raspoznati nego da su dobro razblendani.

Savjet za početnike:

Ako smo početnici i jako nesigurni preporučio bih prvo sjenčanje bez tamne olovke u unutarnjem rubu kapaka jer ona može jako smanjiti oko i postići efekt koji ne želimo. Kod dobrog smokey eyes oko bi nam uvijek trebalo izgledati veće nego sto zapravo jest.

Razgovarao: Grgo Zečić
Foto: Büro 24/7 

Leave a comment

više