Search

Brinite se za svoje zdravlje - mobitelom!

Brinite se za svoje zdravlje - mobitelom!

Top 5 aplikacija za iOS i Android OS

Danas više nitko ne može zamisliti svoj život bez mobitela, pogotovo ako su vaši telefonski ljubimci iOS ili Android OS. Statistika pokazuje da je u prvoj polovini 2012. godine u svijetu „skinuto“ preko 250 milijuna aplikacija, a to je dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine. Zanimljiva je i činjenica da 40 tisuća skinutih aplikacija pripada području zdravog načina života, a 29% ukupnih korisnika pripadaju dobnom razdoblju od 18-29 godina, 18 posto od 30-49 godina, 8 posto od 50-64, a samo 7 posto su korisnici iznad 65 godina.

Brojevi su impresivni, ali na žalost, mnoge aplikacije (uključujući i one plaćene), ne jamče potpunu pouzdanost i točne informaciju. Drugim riječima, beskorisne su. Kako bi se izbjegle slične situacije, neke zemlje obavezuju programere da obavijeste korisnike o rizicima korištenja aplikacija. Među mnogim popularnim, odabrali smo top 5, za zdravlje „sigurnih“ aplikacija.

Sleep Cycle Alarm Clock

aplikacijazdravlje

Sleep Cycle Alarm Clock je pametni alarm koji vam pomaže da se što lakše probudite iz sna. Jedino što trebate učiniti je staviti mobitel podalje od vas kako bi aplicirani akcelerometar mogao s preciznošću mjeriti faze vašeg spavanja i izračunati koji je trenutak najpovoljniji za buđenje.

Lose It!

aplikacijazdravlje

Druga popularna aplikacija omogućuje vam da u svakom trenutku znate koliko kalorija ima vaš pakirani obrok - potrebno je samo skenirati barkod! Zahvaljujući aplikaciji Lose It! možete bez muke planirati svoje dnevne obroke.

RunKeeper

aplikacijazdravlje

Aplikacija RunKeeper namijenjena je ljudima koji su stalno u pokretu, koji vole aktivne sportove bilo da je riječ skijanju ili skateboardingu. Program se sastoji od virtualne karte vaših pokreta koji se pohranjuju u bazi aktivnosti.

iStethoscope Pro

aplikacijazdravlje

Zabavna aplikacija iStethoscope Pro košta 0,99 dolara i u odabranom trenutku pretvara vaš iPhone u stetoskop! Uz to možete slušati otkucaje srca i dobiti personalizirani grafikon rada srca na zaslonu vašeg telefona.

T2 Mood Tracker

aplikacijazdravlje

T2 Mood Tracker izumljen je za ljude koji su zainteresirani ili zabrinuti za promjene u svom raspoloženju. Aplikacija dolazi u obliku šest stupaca (tjeskoba, stres, depresija, ozljede mozga, PTSP i opće zdravlje) koji se mogu uređivati na dnevnoj bazi saznajući pritom sve pojedinosti o promjenama u raspoloženju.

Tekst: M.T./L.B.

više