Search

Simona Antonović - Make up savjeti za novogodišnju noć

Simona Antonović - Make up savjeti za novogodišnju noć

Pet savjeta kako se ispravno našminkati


Simona Antonović, jedna od vodećih hrvatskih make-up artista koja već treću sezonu zaredom na pariškim revijama kreira make-up u timu slavne Pat McGrath, ima i dugogodišnje iskustvo vođenja individualnih edukacija šminkanja za žene. U Make-up Studiju u kojem već nekoliko godina šminka žene za vjenčanja i svečane prigode nudi i uslugu oblikovanja obrva te osobne edukacije kako se svaka žena može uspješno našminkati. Simonu Antonović posjetili smo u njezinom Make-up Studiju kako bismo dobili last minute savjete ispravnog nanošenja šminke te nam je pokazala kako interpretirati nježni smokey look, jedan od najpopularnijih lookova ove sezone za izlazak u novogodišnjoj noći. 

Simona Antonović - Make up savjeti za novogodišnju noć (фото 1)

Kojem dijelu lica je potrebno obratiti najviše pažnje?

Definitivno obrvama jer one licu daju okvir i definiciju. Smatram ih vrlo bitnima stoga im i pristupam s posebnom pažnjom. Najbitnije od svega je da ih previše ne počupate kako ne bi bile pretanke ili neobičnog oblika. Prirodan oblik potrebno je samo malo definirati i urediti. Ukoliko ih želite dodatno naglasiti ili pak popuniti rupice od pretjeranog čupanja možete to učiniti s olovkom ili sjenilom za tu namjenu, za jednu nijansu svjetlijim od prirodne boje vaših obrva. Na kraju ih raščešljajte četkicom za obrve.Ako niste sigurni kako oblikovati obrve sami, slobodno se prepustite stručnjaku. Mnoge žene dolaze mi samo na oblikovanje obrva jer im se samostalno uređivanje pokazalo prezahtjevno.

Simona Antonović - Make up savjeti za novogodišnju noć (фото 2)

Kako ispravno nanijeti sjenilo za oči?

Prije nanošenja sjenila na kapke, obavezno prepudrajte područje oko očiju tekućim puderom, a zatim lagano puderom u kamenu ili prahu, kako bi sjenilo ljepše prionulo na kožu i bilo postojanije. Izaberite kvalitetan kist za nanošenje sjenila i tople nijanse sjenila, zemljane tonove u kombinaciji sa zlatnim ili brončanim, za svečani, glamurozan i senzualan look.

simona antonović make-up savjeti

Koje su najbolje umjetne trepavice?

Volim raditi s umjetnim trepavicama i moje klijentice me često traže da im ih apliciram. One licu daju dašak glamura i uglavnom svakome lijepo pristaju, no njihova namjena je popuniti i produljiti svoje trepavice. Nikako nemojte pretjerivati ili eksperimentirati s veličinom umjetnih trepavica. Za diskretan, a glamurozan izgled, te za lakše nanošenje, svakako pokušajte s parcijalnim trepavicama u veličini small i medium. Na ruku istisnite ljepilo za umjetne trepavice, pincetom izvadite pramen trepavice iz kutijice, umočite ga u ljepilo, lagano položite na svoje trepavice i nježno pritisnite u korijen prirodnih trepavica. Razmak između svake neka bude 2 mm. Kad se ljepilo osuši trepavice namažite maskarom kako bi se sljubile prirodne i umjetne.

simona antonović make-up savjeti

Kako uskladiti boju rumenila s ružem?

Nijansu rumenila birajte u skladu s nijansom ruža - ako je ruž boje breskve, neka i rumenilo bude boje breskve. Najvažnije za nanošenje rumenila je dobar i kvalitetan kist. Ne štedite na kistu, u suprotnom grubi i tvrdi kist ostavlja vidljive grube tragove na licu. Redovito i to jednom tjedno ga operite šamponom za kosu. Rumenilo se nanosi na dio jagodice koji lagano iskoči dok se nasmijete pa ga lagano razvucite prema uhu. Nanos neka bude lagan i diskretan.

simona antonović make-up savjeti

Postoji li način da ruž bude trajniji?

Prije nanošenja olovke, ruža ili sjajila, usne lagano prekrijte tekućim puderom. Na taj će način ruž biti postojaniji te će njegova boja na usnama biti sličnija izvornoj nijansi ruža.

simona antonović make-up savjeti

simona antonović make-up savjeti

Ovaj nježni smokey look stoji svakome, vrlo je senzualan i lakše ga je napraviti nego riskirati s pravilnim izvlačenjem eyelinera. Također, pristaje svakoj odjevnoj kombinaciji i lijepo će se uklopiti u novogodišnji styling.

simona antonović make-up savjeti

Tekst: I.K.
Foto: John Pavlish

Leave a comment

više