Traži

Ukusne i zdrave dijetalne salate

Ukusne i zdrave dijetalne salate

Za vitku liniju i dobro raspoloženje


U bilo koje doba godine, Büro 24/7 je uvijek za pravilnu prehranu i zdrav način života. Danas vam predstavljamo ukusne i zdrave salate s laganim začinima, svježim povrćem i biljem - sjajnim izvorima vitamina i antioksidanata. Ukusnim salatama možete na mjesec dana zamijetiti „teške“ večere, salate s majonezom i fast food kako bi do proljeća ojačali vaše tijelo.

Zelena jabuka + zelena salata + celer + orasi

salatadijeta

Jabuku izrežite na tanke kriške, dodajte sjeckani celer, zelenu salatu (bilo koje vrste) i orahe. Začinite limunovim sokom.

Tuna + naranča + slanutak

salatadijeta

Tunu pomiješajte sa sitno nasjeckanom narančom i kuhanim slanutkom. Kao začin koristite sjeckani komorač i nekoliko kapi Dijon gorušice.

Jabuka + crveni kupus

salatadijeta

Kupus narežite na trake i dodajte nekoliko tanko rezanih kriški jabuke. Pomiješajte žlicu vrućeg tamnog meda sa žlicom maslinovog ulja, žličicom limunovog soka i prstohvatom omiljenih prirodnih začina.

Kelj + brusnica + bundeva

salatadijeta

Narežite lišće kelja i otklonite tvrde dijelove. Dodajte brusnice. Bundevu pecite u pećnici dok ne omekša, ohladite i izrežite na kockice te dodajte kelj i brusnice. Prelijte mješavinom maslinovog ulja, soka od limuna i prirodnih začina.

Leća + komorač

salatadijeta

Skuhanu leću stavite u zdjelu za salatu. Plod komorača razrežite na četiri dijela, pecite u pećnici, kuhajte ili pirjajte dok ne omekša, a zatim dodajte u zdjelu s lećom. Prije jela ukrasite svježim zeljem, rikolom ili koprom. Salatu možete jesti toplu ili hladnu.

Cikla + kupus

salatadijeta

Skuhajte ciklu i narežite je na kockice. Kupus izrežite na trake. Pomiješajte povrće i dodajte zelenu salatu ili drugo zeleno lisnato povrće. Salatu začinite mješavinom od maslinovog ulja, soka od limuna i prirodnih začina.

Tekst: M.T./L.B.

Napišite komentar