Search

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti

O prehrani, prepoznatljivoj frizuri, tetovažama i mnogočemu drugome


Nedavno je Karl Lagerfeld, u intervjuu na francuskom televizijskom kanalu Canal Plus, komentirao novu frizuru, točnije, nove šiške Michelle Obame. „Ne razumijem zašto se ošišala. Iskreno govoreći, ove „resice“ su stvarno bile loša ideja. Ne sviđa mi se“, samouvjereno je izjavio kreativni direktor modne kuće Chanel. Tijekom razgovora s voditeljem, Lagerfeld je također pojasnio da svejedno „obožava“ prvu damu. Takve izjave nas više uopće ne čude budući da smo ih se naslušali na stotine. Lagerfeld je poznat po svojoj ljubavi prema provokativnim izjavama, uključujući i one koje se odnose na ljepotu i sve što je povezano s njom. Za vas smo odabrali deset mudrih misli Karla Lagerfelda o ljepoti.

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti (фото 1)

Karl Lagerfeld i Gitta Schilling u Parizu. Fotografkinja Regina Relang, 1959.

„Ne trpim niske muškarce. Žena može biti niskog rasta, ali kod muškarca je to nemoguće. Niski rast je uzrok svih njihovih kompleksa i mržnje“.

„Izgubio sam oko 90 kilograma kako bih nosio odijela Hedija Slimanea“.

„Taština je najzdravija stvar u životu“.

„Uvijek idem spavati besprijekorno čist. To mi je ostalo iz djetinjstva. Kada sam bio dijete, majka mi je govorila: „Možeš se probuditi usred noći i iznenada umrijeti. Zato moraš uvijek izgledati najbolje što možeš“.

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti (фото 2)

Karl Lagerfeld. Fotograf Helmut Newton

„Jednom me intervjuirala jedna njemačka novinarka. Bila je užasno ružna. Nosila je žutu vestu kroz koju su se prozirale njezine velike grudi i crni grudnjak. Pitala me mogu li skinuti naočale. Odgovorio sam joj: „U to slučaju, mogu li ja vas zamoliti da skinete grudnjak“.

„Kada mi je bilo 14 godina, htio sam početi pušiti budući da je moja majka pušila. No kada sam počeo, mama mi je rekla: „Ne smiješ pušiti. Imaš ružne ruke, a sada će ti ih svi gledati“.

"Osnova moje prehrane je zaista jednostavna: nikada ne jedem šećer, sir, kruh i to mi je savršeno prirodno. Kad vidim tonu štetne hrane u studiju tijekom snimanja, uvijek gledam na nju kao da je od plastike. Kao na nešto što fizički ne možete jesti. Zamislite si životinje u šumi: one nikada ne jedu ono što im nije prirodno“.

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti (фото 3)

Karl Lagerfeld, 1972.

„Mislim da su tetovaže užasne. To je kao da cijeli svoj život nosite Pucci haljinu. Ako ste mladi i vitki, u redu, ali ako niste…“

„Kada mi je dosadila duga kosa, počeo sam nositi rep. Bilo je to 1976. godine. Zamislite koliko godina nisam promijenio frizuru! Nije loše, zar ne? Zapravo, moja je frizura zaista jednostavna i ne zahtijeva od mene nikakav napor“.

10 citata Karla Lagerfelda o ljepoti (фото 4)

Stella Tennant i Karl Lagerfeld, 1996.

Leave a comment

više