Search

5 ključnih savjeta Hude Kattan za zdravu i lijepu kožu

5 ključnih savjeta Hude Kattan za zdravu i lijepu kožu

Žena kojoj vjerujemo

Tekst: E.G.


Image: Instagram,
pr

Jeste li se ikada pitali koja je tajna prekrasne kože svih onih slavnih osoba koje uvijek izgledaju besprijekorno? Vjerojatno jeste, isto kao što se vrlo vjerojatno brzo zaključili kako tajna leži u cijelom timu stručnjaka koji se brinu isključivo o njihovom izgledu. Ipak, ako govorimo u kontekstu svakodnevnog izgleda naspram glamuroznog looka za snimanja ili crvene tepihe, istina je da postoji nekoliko koraka kojih se svi možemo pridržavati, a koji će našu kožu jamačno učiniti ljepšom. Danas smo vam odlučili predstaviti 5 ključnih savjeta Hude Kattan, poznate beauty blogerice i vlasnice izrazito uspješnog brenda Huda Beauty. U nastavku doznajte o čemu se točno radi...

Dvostruko čišćenje

Ovo se ne može ponoviti dovoljno puta - temeljito čišćenje lica je preduvjet njegovanog izgleda. Konkretno, ovo bi značilo korištenje dva različita sredstva za uklanjanje šminke; jedan može biti na bazi ulja, drugi na bazi vode. Drugim riječima, nakon micelarne vode lice ne zaboravite tretirati i gelom za umivanje.

Pravilno nanošenje slojeva

Kad je riječ o preparativnoj kozmetici, mnogi će se odlučiti za korištenje nekoliko proizvoda u isto vrijeme. Ovdje je bitno znati točan redoslijed nanošenja, odnosno poznavanje pravila koje nalaže da se prvo nanose proizvodi laganije teksture, dok se oni teže strukture ostavljaju za kraj. U praksi to izgleda otprilike ovako: nakon čišćenja lica i nanošenja tonika ide serum, krema za područje oko očiju, hidratantna krema, neki od proizvoda na bazi ulja te na kraju zaštitni faktor.

Precizno određivanje tipa kože

Ovdje se doista ne radi o nekakvom triku kozmetičke industrije - različiti tipovi kože traže različitu njegu. Ako ne znate koji ste vi tip, savjetujemo vam da se posavjetujete sa stručnjacima u ljekarnama, drogerijama ili kozmetičkim salonima i što prije saznate kako biste mogli krenuti s odgovarajućom njegom.

5 ključnih savjeta Hude Kattan za zdravu i lijepu kožu (фото 1)

Eksfolijacija

Danas na tržištu možete pronaći cijeli niz proizvoda za eksfolijaciju, a mi ćemo samo reći da smo zbog toga jako sretni. O čemu je točno riječ? Pa, eksfolijacija je nešto što biste trebali raditi otprilike jednom tjedno, i to zato što će ukloniti mrtve stanice kože lica i podariti vam onaj zdravi sjaj. 

Zaštitni faktor

Iako se mišljenja oko ovog koraka savjetuju, Huda Kattan kaže kako nikad ne napušta dom bez proizvoda sa SPF-om. Crvenilo nije jedina negativna posljedica izlaganja suncu bez zaštite, već i vrlo konkretni znakovi starenja koji postaju vidljivi na našoj koži. Prema nekim podacima, utjecaj sunca je zaslužan za 90%  procesa starenja naše kože.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više