Search

5 najčešćih pitanja o hijaluronskim dermalnim filerima

5 najčešćih pitanja o hijaluronskim dermalnim filerima

Što sve trebate znati prije nego se odlučite na tretman

Urednik: A.P.


Image: Bagatin Press

Danas postoji nekoliko različitih metoda i preparata kojima se rješavaju problemi starenja kože, pojave bora, manjak volumena kože, a jedni od najtraženijih su, zasigurno, dermalni hijaluronski fileri kojima se okreće i sve veći broj Hrvatica

Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože i odgovorna je za elastičnost te potpornu funkciju, odnosno visokoelastična svojstva kože. Doktor Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije te plastične kirurgije glave i vrata iz Poliklinike Bagatin, zbog svog iznimnog iskustva u aplikaciji dermalnih filera, službeni je i trener i edukator za tvrtku Allergan, proizvođača Juvéderm hijaluronskih filera, kao i popularnog Botoxa.

Upitali smo ga 5 najčešćih pitanja naših čitateljica:

1. Što je to hijaluronska kiselina?
Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju, odnosno visokoelastična svojstva kože. Starenjem, količina hijaluronske kiseline se progresivno smanjuje, kao i njezin glavni receptor u koži. Otprilike 50% hijaluronske kiseline u našem tijelu nalazi se u koži, stoga je ona u kombinaciji s kolagenom neophodna za održavanje slojeva i strukture kože. Kolagen daje koži čvrstoću, a hijaluronska kiselina pak hrani i hidratizira kolagen.


2. Kako hijaluronski dermalni fileri djeluju?
Njima se ponajviše popunjavaju nazolabijalne, pušačke te perioralne bore. Ubrizgavaju se ispod bore, potiskuju kožu prema gore i na taj je način zaglađuju. Kako je riječ o organskim spojevima koje tijelo prepoznaje i razgrađuje, njihovo trajanje je od 9 do 18 mjeseci, ovisno o preparatu koji se koristi te o klijentu. Juvéderm dermalni fileri, koji predstavljaju sam vrh ponude filera na tržištu, ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku te nemaju gotovo nikakav alergijski potencijal.

Bagatin

3. Što se događa s kožom kada hijaluron nestane, postaje li koža lošija nego prije tretmana?
Ne treba se bojati da će jednom ubrizgani hijaluron ostaviti kožu "ispumpanom" kada se razgradi. Kvalitetan hijaluron postepeno nestaje, a kožu ostavlja zdravom i svježom.


4. Je li istina da se zbog sportskih aktivnosti fileri brže razgrađuju?
Hijaluronsku kiselinu tijelo polako razgrađuje u metaboličkim procesima. Što se neki dio tijela više pokreće i bolje je prokrvljen, to se više pojačava metabolizam u tijelu. Budući da ovdje ipak postoje velike individualne razlike, savjetuje se izbjegavanje sporta samo neposredno nakon ubrizgavanja filera.

Bagatin

5. Kada se hijaluronski dermalni fileri kombiniraju s Botoxom?
Pažljivo i precizno apliciran u optimalnim količinama, Botox koji je na europskom tržištu poznatiji kao Vistabel, opušta rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju upravo snažnim djelovanjem tih mišića. Konkretno, govorimo o borama na čelu, borama oko očiju, takozvane smijalice, i onima između očiju, odnosno bore mrštilice. Ukoliko imate izražene bore na čelu i nedostatak volumena oko jagodica te na obrazima, onda je kombinacija Juvederm dermalnih filera i Botoxa idealna metoda s kojom ćete postići iznenađujući lifting efekt. Dermalni fileri će popuniti mjesta na licu kojima nedostaje volumena i pružiti zaglađeni izgled, dok će Vistabel opustiti pokrete vaših mišića na čelu, minimalno podignuti kapke i otvoriti oči, a da pritom neće utjecati na osjetilne živce.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više