Search

5 novih korejskih beauty trendova za koje trebate znati

5 novih korejskih beauty trendova za koje trebate znati

Tekst: BURO.


Korejska kozmetika i njihovi principi njege nisu neka novost, štoviše postali su klasik zahvaljujući proboju na zapadnjačko tržište i informacijama koje smo dobili o njihovim revolucionarnim proizvodima. Korejska beauty industrija vrijedi 6 milijardi dolara i važi za najnapredniju na svijetu te nije čudno da mnogi zapadnjački brendovi često posuđuju njihove ideje i donose ih u svojim proizvodima. U proteklih nekoliko godina smo od K – Beautyja pokupili puno vrijednih savjeta, a ova godina također nije iznimka. Pojavili su se neki novi trendovi za koje trebate znati ako volite skincare i istražujete sve stvarčice koje se pojavljuju na tržištu. Novih pet donosimo u nastavku:

5 novih korejskih beauty trendova za koje trebate znati (фото 1)

TAPKANJE LICA

Klasična masaža lica sigurno ima puno benefita poput poboljšanja cirkulacije i uklanjanja viška tekućine, ali kada se radi o nanošenju proizvoda, trebamo biti nježni. Kožu uvijek treba lagano tapkati, a ne razvlačiti u različitim smjerovima. Ovo vrijedi za tonike i esencije, serume i hidratantne kreme. Na ovaj način će sastojci bolje prodrijeti u kožu, a blagi pokreti neće uzrokovati mikro povrede. Na ovaj način vrijeme čekanja između nanošenja proizvoda svedeno je na najkraće moguće.

Cream skin

Drago nam je da se odmičemo od trenda staklene kože. Ovaj trend nalaže manje sjaja i efekt koji ne zahtijeva previše koraka i proizvoda. Umjesto toga tzv. cream skin se postiže hidratacijom lakim losionima i tonicima. U ovu svrhu se pojavio novi proizvod koji je njihov hibrid. Cream toner je namijenjen pojednostavljivanju rutine njege i dodatnoj intenzivnoj hidrataciji.

5 novih korejskih beauty trendova za koje trebate znati (фото 2)

Šminka koja sadrži i skin care elemente

Kako u životu imamo sve manje vremena za bilo kakve duge tretmane, pa tako i za rutinu njege, hibridni proizvodi koji su i njega i make up, postali su broj jedan u make up torbicama žena koje su stalno u pokretu. Ovo se posebno odnosi na kategoriju tekućih pudera, korektora i primera, a princip su naravno prigrlili i neki veliki zapadnjački brendovi.

Probiotici

Osim što doprinose zdravlju organa za probavu, probiotici su ključni za održavanje zdravog mikrobioma naše kože, pogotovo danas kada nam život podrazumijeva uporabu antiseptika i proizvoda za dezinfekciju na dnevnoj bazi. Topikalni probiotici reguliraju PH vrijednost kože, pomažu održavanju zdrave ravnoteže mikroorganizama na njenoj površini i čuvaju kožu od slobodnih radikala. Istraživanja pokazuju da kozmetika koja sadrži probiotike utječe povoljno i na zarastanje rana i ožiljaka i pomaže s upalama poput ekcema.

5 novih korejskih beauty trendova za koje trebate znati (фото 3)

SVE VIŠE BILJNIH SASTOJAKA

Sve je više proizvoda čija se efikasnost zasniva na biljnim sastojcima, pogotovo kada se radi o onima koji su namijenjeni umirivanju osjetljive kože i upala te zarastanju povreda. Najpoznatiji među njima su:

  • Centella asiatica (cica) - na listi benefita ove biljke su ublažavanje upala i smirivanje crvenila, hidratacija, ublažavanje prvih znakova starenja i ubrzano zarastanje povreda (uključujući i regeneraciju kože nakon izlaganja suncu)
  • Artemisia (pelin) - ovaj sastojak je odavno poznat u korejskoj tradicionalnoj medicini kao “topli” sastojak koji pomaže kod menstrualnih bolova, bolova u mišićima i slabe cirkulacije. U kozmetici se primjenjuje jer ima protubakterijsko djelovanje pa je idealan za tretiranje akni kao i za osjetljivu kožu sklonu iritacijama i suhoći.
  • Sea buckthorn oil (ulje vučjeg trna) - jedna od najdragocjenijih biljaka. Ulje koje se dobije iz vučjeg trna sadrži čak 190 bioaktivnih komponenata, bogato je vitaminima, antioksidansima, masnim kiselinama i mineralima. Djeluje kao anti-ageing sastojak, ima protuupalno djelovanje, regenerira kožu, smiruje alergije i intenzivno hidratizira kožu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više