Traži

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti

Raspolažemo li s pravim informacijama?

Tekst: E.G.


Fotografija: Buro247.ru,
Imaxtree

Svi smo se toliko puta našli u situaciji u kojoj se slijepo držimo nekih pravila u području njege kože, a da ni sami zapravo ne znamo zašto. Primjerice, postoji li osoba koja se tijekom odrastanja nije bojala izaći van s mokrom kosom? Nitko na sebe nije htio preuzeti rizik od dobivanja meningitisa, iako su brojni stručnjaci stotinama puta ponovili kako to nema veze s istinom. Radi se samo o još jednom potencijalno opasnom mitu koji treba raskrinkati, a u nastavku vam donosimo neke od najzastupljenijih, kao i razloge zašto nisu točni.

Zubna pasta pomaže kod akni

To bi bilo zaista prigodno i praktično, no u tome nema previše istine. Prema riječima stručnjaka, ovaj je mit vjerojatno nastao zbog toga što neke paste za zube imaju antibakterijska svojstva. Da, stavljanje paste na upaljeno područje lica će možda umanjiti crvenilo i isušiti dio za koji želite da splasne, ali nećete postići apsolutno nikakav dugoročan efekt. Dapače, oni koji imaju osjetljivu kožu, s nanošenjem zubne paste riskiraju dodatne iritacije, ali i nova upalom zahvaćena područja lica. U konačnici, ovisno o tipu kože, korištenje paste može dovesti do hiperprodukcije sebuma ili pak osjećaja zatezanja.

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti (фото 1)

Micelarnu vodu nije potrebno ispirati

Što se tiče ultra popularne micelarne vode, uz nje vežemo više mitova. Za početak, mnogi i dalje odbijaju prihvatiti da micelarna voda nije namijenjena temeljitom čišćenju lica, već služi kao priprema prije čišćenja mlijekom ili nekim drugim sredstvom. Isto tako, potrebno je čitati sastav micelarne vode koju koristimo kako bismo znali treba li ju isprati s lica ili ne. Neke micelarne vode sadrže sastojke koji su agresivniji za kožu i ne smijete ih ostaviti na licu, dok su druge doista blage i ne morate se umivati nakon korištenja. Za točne savjete se najbolje raspitati kod proizvođača.

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti (фото 2)

Zaštitni faktor treba koristiti tijekom cijele godine

Ovo smo svi čuli nebrojeno puta. Međutim, proizvodi poput krema sa zaštitnim faktorom sadrže cijeli niz kemijskih sastojaka koji nisu previše dobri za našu kožu. Iz tog je razloga nepotrebno da je njima opterećujemo bez prekida. Kako savjetuju neki stručnjaci, zaštitni faktor se treba koristiti u ljetnim mjesecima, tijekom odlaska na plažu ili planine te nakon određenih intenzivnih kozmetičkih tretmana.

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti (фото 3)

Što više njegujućih krema, to bolje

Poznajte li uopće osobu koja u svojoj kupaonici ima samo jednu kremu ili jedan tonik? To znači da je marketinška industrija sjajno odradila svoj posao, što nije nužno i znak da nam ništa od tih proizvoda ne treba. Stručnjaci iz područja njege kože kažu da je osobi sa zdravom kožom savršeno dovoljna rutina u tri koraka koja se sastoji od mlijeka za čišćenje lica, tonika i hidratantne kreme. Ako za time osjećate potrebu, jednom tjedno možete staviti kakvu hranjivu masku, i to je sasvim dovoljno.

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti (фото 4)

Borba protiv bora treba početi što ranije

I ovu mantru slušamo bez prestanka, i ponovno se radi o povećanom željom za zaradom. Zašto bi mlade djevojke odlazile na "preventivni" botoks i koristile proizvode koji sadrže hijaluron kad je njihova koža prirodno zategnuta, a hijalurona im ne nedostaje? Kao rezultat biste dobili toliko puta viđen efekt nabubrenosti lica koji vjerojatno nitko ne želi. Uživajte u svojim godinama i nemojte se bojati bora, nisu toliko strašne kako nam ih pokušavaju predstaviti!

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor