Search

5 stvari koje trebate znati o ugradnji trepavica, a nitko vam nije rekao

5 stvari koje trebate znati o ugradnji trepavica, a nitko vam nije rekao

Tekst: BURO.

Tko nije poželio duže, gušće i tamnije trepavice, može preskočiti ovaj tekst. Nitko nije preskočio? Tako sam i mislila. Ovo je potraga koja za većinu žena traje cijeli život. Nekada se zaustavlja na isprobavanju maskare, nekad na stalnom traženju one nove i bolje maskare i kombiniranju različitih (kriva i kriva), nekad na trajnom uvijanju i bojanju (opet duplo kriva), a nemali broj nas probao je i umjetne trepavice. U raznim oblicima. Moja prva ugradnja završila se potpuno neslavno jer su mi - u istom salonu i bez upozorenja - zakazali prvo ugradnju, a zatim tretman lica nakon kojeg su, zbog uljanih preparata koje su koristili, moje nove trepavice otpale za jedan dan. Novac mi nije vraćen već mi je ponuđeno da tretman ponovim, ali i ponovo platim iako je vlasnica priznala da je greška bila njihova. Ovu avanturu danas promatram kao neprocjenljivo iskustvo jer me nitko nikad više nije uspio prevariti na sličan način.

Kada je ugradnja trepavica u pitanju, brošure i obećanja nisu isto što i stvarnost. Prvo i osnovno, dobro pogledajte gdje ste došli i odgovaraju li trepavice i estetika onih koji rade u salonu vašoj. Ovo je isti princip i za biranje dermatologa i kirurga, ako mene pitate. To je najvažnije, kao i činjenica da ako ih kvalitetno naprave, a vi o njima vodite brigu nema nikakvog razloga da vam se prirodne trepavice unište. Nakon skidanja, bit će sasvim dovoljno da ih malo njegujete i to je to. A ako se tek spremate za ugradnju, imajte na umu sljedeće stvari:

5 stvari koje trebate znati o ugradnji trepavica, a nitko vam nije rekao (фото 1)

1

Najvažnije je da trepavice budu prilagođene vama

 

 

U svakom salonu u koji vrijedi otići, osoba koja radi ugradnju će vas prvo pažljivo saslušati, a zatim ponuditi opcije. Baš kao i kod anti-ageinga ono što klijent zamisli ne mora odgovarati stvarnom stanju ili biti realno izvodljivo. Saslušajte i vi njih i onda napravite konačan izbor. Na primjer, ja sam željela duže trepavice, ali s njima - pogotovo ako se postave skroz do kraja vanjskog kuta oka - izgledam pospano. Not good. Imajte na umu da vam ova vrsta trepavica zaista može vizualno promijeniti izgled oka.

 

2

Oči će vam biti jako suHe neposredno nakon stavljanja Ugradnje

 

 

Iako je u teoriji ovo individualna stvar, ja i prirodno imam izrazito suhe oči i muku mučim s njima pa sam bila neugodno iznenađena ovakvim razvojem događaja na koji me nitko nije upozorio. Sličnu situaciju mogu očekivati svi koji nose leće. Ovo se događa jer su vam oči neprirodno dugo otvorene, a kao nešto što će malo olakšati situaciju preporučujem kapanje umjetnih suza za vrijeme procedure, ako vam kažu da smijete.

 

 

Drugi razlog zbog kojeg možete imati neugodnost u oku jest mogućnost da ljepilo dok isparava izazove crvenilo. Ovo nije opasno i rješava se kapima protiv crvenila. U slučaju da crvenilo ne prestane do sljedećeg dana, da se pojačava i da ga prati svrab, moguće je da imate neku vrstu alergijske reakcije i najbolje je da se obratite doktoru. Ovo se, na sreću, događa rijetko.

 

5 stvari koje trebate znati o ugradnji trepavica, a nitko vam nije rekao (фото 2)

3

Što su trepavice duže, to će se više videti

 

 

Ne mislim na to da će ih vidjeti drugi, već vi. Da, ugradnja trepavica vam ulazi u vidno polje. Pitanje je samo koliko vam smeta i smeta li vam? Ja sam se navikla i nije mi predstavljalo nikakav problem.

 

4

Koliko će trajati Ovisi od toga koliko brzo rastu vaše trepavice

 

 

Svako tko vam nudi apsolutnu garanciju - laže - i trebate se okrenuti i izaći iz salona. Iskreno, ja se još nisam susrela s takvim slučajevima ali tko zna. Moj prosjek je oko četiri tjedna. Objašnjenje je vrlo jednostavno: ugradnja se lijepi za vaše prirodne trepavice pa kako izrastaju one, ispada i ugradnja.

 

5 stvari koje trebate znati o ugradnji trepavica, a nitko vam nije rekao (фото 3)

5

Svaki dan je vJežba samokontrole

 

 

Doslovno svaki. Ili je barem bilo tako. Većina nas nesvjesno i neprestano dodiruje lice, oči i usta, a ovo, osim toga što u trenutnoj situaciji postaje jako rizično iz ozbiljnih razloga, pogubno djeluje i na ugrađene trepavice. Ako dosad još niste, predlažem da osvijestite svoje ponašanje, koristit će vam na više nivoa.

 

A štO poslIJe? 

Samo njega. Ponavljamo: ako se kvalitetno naprave i vi se ponašate u skladu sa savjetima, vaše prirodne trepavice se ne bi trebale oštetiti. Moj problem je bio subjektivan osjećaj da su "nepostojeće" nakon ugradnje iako se objektivno ništa dramatično nije promijenilo u odnosu na prije.


Za njegu je bolje koristiti serume a ne ulja. Oni se nanose na suhe i čiste trepavice, barem dva milimetra od samog oka s kojim serum ne treba biti u kontaktu. Sastojci koje tražite su: keratin koji ojačava i obnavlja trepavice, pantenol koji stvara zaštitni film preko njih i kolagen koji ih ojačava.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više