Search

6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki

6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki

Tekst: BURO.


One su jednostavno neodoljive i stalno smo u potrazi za novim inspiracijama od odjeće koju nose, do make up-a ali i kose. Kosa je sigurno „najviše French“ (je li ovo uopće izraz?) kod Francuskinja. Prirodna, s teksturom, izgleda nehajno a savršeno je složena da bi izgledala baš tako, često uz nezaobilazne šiške.

6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki (фото 1)

Sve to nekako izgleda jednostavno zar ne? Sigurno ste u nekom periodu života imali tu potrebu da odrežete šiške, neke od nas su ih ošišale same (ne ponovilo se), a neke su se zaklele da ih nikad više neće nositi, naravno dok u PMS-u ne naletite na fotografiju Jeanne Damas ili neke druge Parižanke pa se šiške opet učine kao dobra ideja. 


6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki (фото 2)

Za žene s dugom kosom šiške su prva promjena i svakako manje dramatična od bob frizure. Pa ipak postoji nekoliko stvari koje biste trebale znati prije nego se odlučite na ovaj potez.

6 ključnih stvari koje trebate znati donosimo u nastavku:


1

Iako vam na Instagramu mogu djelovati kao da se oko njih ne trebate truditi, istina je drugačija. Ako vam je tekstura kose svilenkasta i lijepi se za lice, morat ćete se dobro potruditi svaki dan da vam šiške imaju formu. Također ih morate šišati svakih tri tjedna ako ste se odlučili za duže šiške. Vjerujte nam rijetko tko (skoro nitko) se ne probudi na ovom svijetu sa savršeno stiliziranim šiškama s kojima samo izađe iz kuće, ma koliko god prirodno izgledale.


2

Šiške su trajna stvar – koliko šišanje to može biti. Kad ih jednom odrežete nećete ih se riješiti za mjesec dva. Ovo posebno vrijedi za kratke šiške koje izgledaju odlično, ali se moraju nositi ponosno ili nikako ( uglavnom odgovaraju ovalnom, srcolikom i okruglom licu).

6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki (фото 3)

3

Zaboravite opciju „DIY“. Ako vas uhvati želja za šiškama, otiđite kod frizera jer ćete potencijalno napraviti katastrofu koju će biti teško popraviti. Vjerujte nam iz prve ruke.


4

Nabavite primjere, točnije pronađite fotografije žena koje imaju sličan oblik lica kao vi, ali i teksturu i duljine kose i odnesite ih svom frizeru.

6 stvari o kojima trebate razmisliti prije nego što ošišate šiške poput Parižanki (фото 4)

5

Ako imate kovrčavu kosu, unaprijed nabavite proizvode koji će vam biti neophodni za stiliziranje i zamolite frizera da vas uputi u tehniku kojom ćete postići željeni efekt.


6

Ako niste spremni na dramatičnu promjenu, napravite tzv. curtain bangs, odnosno šiške koje su duže i padaju stepenasto oko lica, a nose se s razdjeljkom na sredini. Kako su duže od klasičnih šiški možete ih staviti iza uha.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više