Search

7 razloga zašto trebate koristiti termalnu vodu u spreju

7 razloga zašto trebate koristiti termalnu vodu u spreju

Tekst: BURO.


U toplijim danima svi se bacamo u potragu za onom dodatnom ali laganom hidratacijom, kao i za osvježenjem. Zato je ovo pravi trenutak za termalne vode u spreju. Dovoljno je samo pritisnuti raspršivač kako biste uživali u svim dobrim stvarima koje mogu pružiti, a dolaze u pakiranjima raznih veličina od kojih su neka dizajnirana tako da ih možete nositi u torbi (i eto savršenog koraka pred ponovno nanošenje SPF-a u toku dana, na primjer).

Ipak, imajte u vidu da ih je najbolje prskati kao jedan od koraka njege, a poslije njih nanijeti još neko sredstvo za hidrataciju kako bi se sve ono što koži prija zadržalo u njoj, pogotovo kada su temperature veoma visoke i/ili ste izloženi vjetru.

Zabluda je da termalne vode u spreju imaju samo ulogu da hidriraju i/ili umire kožu, a ovo su načini na koje ih možete upotrebljavati. Odgovarat će vam barem jedan.

1. Za hidrataciju

Prednost korištenja termalne vode je u tome što ne samo da vlaži vašu kožu, već je pogodna za sve tipove kože (čak i za masnu kožu, za koju se mogu koristiti i klasične formulacije, ali i one sa dodanim cinkom). Što znači, bez obzira na dob ili stanje kože, možete posegnuti za termalnom vodom. Koristite je prvu, prije svih drugih preparata za njegu kako biste pojačali i njihov učinak.

2. Kao toner

Svi volimo 2 u 1 proizvode, a termalna voda je pravi multitasker. Ona na kožu djeluje i kao hidratacija i kao toner. Dakle, nakon što očistite kožu ujutro/navečer koristite termalnu vodu i umjesto tonera, pogotovo kada je koža izložena suncu i/ili vjetru pa na nju nije uputno nanositi tonere s aktivnim sastojcima kao što su kiseline. Pored toga, termalna voda nanesena na čistu kožu neutralizira loše efekte koje tvrda voda iz vodovoda ima na nju.

3. Za FIKSIRANJE šminke

Termalnu vodu možete koristiti i za fiksiranje šminke. Kako ona polako isparava tijekom dana, to će pomoći da vaša šminka ostane na svom mjestu, a možete je koristiti i da navlažite spužvu kojom nanosite podlogu, tako će hidrirati kožu i pomoći u nanošenju proizvoda.

4. Za zaštitu kože

Termalna voda služi i kao savršena zaštita vašoj koži od vanjskih utjecaja.

5. Poslije brijanja i epilacije 

Ako nakon brijanja ili epilacije na koži primijetite iritaciju i crvenilo, termalna voda je idealan umirujući saveznik. Čista termalna voda sadrži minerale i soli koji pomažu u smirivanju i liječenju kože koja je iziritirana.

6. Za sjaj kože 

Dodatna prednost ove ljekovite vode je to što minerali i soli koje sadrži pojačavaju sjaj kože, bilo da je koristite preko šminke ili na čistom licu, pružit će vam blistav i prirodan izgled u svega nekoliko sekundi.

7. Poslije vježbanja

Ono što je vašoj koži potrebno nakon trčanja ili treninga je brzinsko osvježenje, hidratacija i umirujuć učinak. Sve to donosi jedna bočica termalne vode.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više