Search

7 štetnih beauty navika kojih se trebate riješiti što prije

7 štetnih beauty navika kojih se trebate riješiti što prije

Razliku ćete uočiti vrlo brzo

Tekst: BURO.


Image: Pinterest,
Unsplash

Svi znamo da prave promjene nužno kreću od nas samih, odnosno naših čvrstih odluka iza kojih doista stojimo. Kad je riječ o kozmetici koju koristimo, možda i prerijetko razmišljamo o svim promjenama koje bi nam bile od koristi. Ne, to ne znači da morate baciti u smeće sve što vam se trenutno nalazi na polici s kozmetikom i krenuti u kupovinu zbog koje biste mogli razmotriti dizanje kredita. Govorimo tek o štetnim navikama koje smo prigrlili tijekom godina, a kojih bi se trebali riješiti što prije ako želimo da nam koža izgleda najbolje moguće. Neka jedna od odluka koje donosite svaki dan bude i temeljitija briga o koži, a u nastavku doznajte i kako je postići.

Jako rijetko čišćenje kistova i četkica

Preduvjet dobrog makeup looka je njegovana koža, a preduvjet njegovane kože jest to da je čistite na odgovarajući način. Međutim, osim čišćenja kože, vrijeme morate uložiti i u redovito čišćenje četkica i kistova s kojima nanosite šminku. U pravilu bi se trebali čistiti jednom tjedno uz pomoć specijaliziranih sprejeva za čišćenje ili brush mata.

Korištenje proizvoda kojima je istekao rok trajanja

Ovo je tema o kojoj se često raspravlja među beauty poznavateljima, i mišljenja su podijeljena. Dok se svi slažu da su datumi otisnuti na ambalažama definitivno nešto što ne trebamo shvaćati olako, mišljenja se razilaze oko toga koliko je štetno nastaviti s korištenjem proizvoda kojima je rok trajanja odavno prošao. Ono što za početak trebate znati jest da se proizvodi nakon isteka ne pokvare niti postaju toksični, ali se može dogoditi da izgube svoju efikasnost, što u slučaju zaštitnog faktora, primjerice, nikako ne želite. Isto tako, zašto biste nanosili kremu protiv podočnjaka ako ona u sebi više ne sadrži nikakva blagotvorna svojstva? Proizvode poput sjenila, s druge strane, možete koristiti dok vam njihova tekstura i pigmentiranost odgovaraju.

7 štetnih beauty navika kojih se trebate riješiti što prije (фото 1)

Nedovoljno često mijenjanje jastučnice

Ako imate problema s aknama, trebali biste razmisliti o tome da jastučnicu mijenjate barem jednom tjedno, a sam jastuk perete jednom u tri mjeseca. Navedene metode dokazano pomažu, a kad smo već kod posteljine, moramo spomenuti i trend prelaska na onu svilenu, koja pomaže da koža bude zaglađenija, a ujedno utječe na to da se ne probudite sa zapetljanom kosom.

Zanemarivanja vrata i tijela

Ovdje je riječ o greškama koje rade gotovo svi; uložit ćemo cijelo bogatstvo u rutinu od sedam koraka za njegu lica, ali zaboravit ćemo tretirati vrat i tijelo. Na nanošenje proizvoda na vrat ćemo se još nekako i naviknuti, ali tko ima vremena za hidratizaciju cijelog tijela? Takvo je razmišljanje pogrešno - našem tijelu treba njega baš kao i našem licu, a dodatnih par minuta koliko će vam za to trebati uvijek možete izdvojiti.

Neskidanje šminke prije spavanja i vježbanja

O ovom se više doista ne bi trebalo raspravljati - ako se ne želite boriti s problemom začepljenih pora i lošim tenom, skidanje šminke uzmite kao pravilo od kojeg se nipošto ne odstupa.

7 štetnih beauty navika kojih se trebate riješiti što prije (фото 2)

Igranje s kosom

Na ovo bi rijetko tko pomislio, ali ako stalno imate prste u kosi i vrtite uvojke, moguće je da prljavštinu s ruku prenesete na kosu i tjeme. Na taj se način kosa često i nepotrebno petlja, a još jedan savjet koji vrijedi zapamtiti jest onaj koji nalaže da ispucale vrhove ne smije čupati.

Nedovoljan unos vode

Svi već vrlo dobro znamo da trebamo piti više vode, pa ipak to nekako nikad ne činimo. Manjak tekućine dovodo do dehidracije, koja pak dovodi do suhe kože i nastanka bora. Apsolutno svi modeli će vam reći kako je tajna njihovog izgleda upravo u dovoljnom unosu vode, a radi se o otprilike osam čaša vode na dan, odnosno dvije litre. Ako ćete se u novoj godini usmjeriti tek na nekoliko novih navika, ova bi mogla biti jedna od ključnih.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više