Search

Beauty tajne Ive Balaban

Beauty tajne Ive Balaban

Mirela Forić Srna kao beauty insider u kupaonici Ive Balaban


Svaka žena kad uđe u kupaonicu druge žene, pogotovo ako je dotična uvijek dotjerana, lijepa ili, jednom riječju ”chic”, poželi zaviriti u njezin kupaonski ormarić i vidjeti kojim to točno ”oružjem” ona barata.

Jedna od tih sretnica svakako sam ja sama, svaki put kada zavirim u Ivinu kupaonicu, ne znam odakle bih krenula. Kao da sam u Disneylandu za odrasle - sve se šareni, sve je u kreativnom kaosu, a opet, sve je na svom mjestu, pregršt novotarija. Svatko tko Ivu poznaje rekao bi: baš po njezinoj mjeri.

Beauty tajne Ive Balaban (фото 1)

Bila bi prava šteta da ovu ekskluzivu ne podijelim s vama, našim vjernim čitateljima. Nadam se da ćete i vi doživjeti moju “dječju” radost.

Uz svoje dugogodišnje iskustvo bavljenja manekenstvom, Iva je pažljivo usvajala sve beauty trikove. Samo ona i njezino kreativno oko vide razliku između 50 nijansi crvene boje ruža, koji je i njezino glavno oružje. Na njoj nikada nećete vidjeti, primjerice, sjajilo. Kada me pita da joj posudim “nešto za usta” dok jurimo na sastanak, čim ugleda moj gloss odmah mi se lijepo zahvali s: “Hvala, ali ipak ne”.

Mac rumenilo dio je njezinih fetiša koje skuplja u nadi da nemaju rok trajanja, jer neke od njih viđam već godinama. To valjda objašnjava zašto ih i ima toliko puno! Na otkriću by Terry tekućeg pudera bit ću joj vječno zahvalna, kao i na otkrivanju Bobbi Brown pudera u kremi/gelu koji je naš zajednički ljetni “must have”. Tu su i nezaobilazni Chanel lakovi koje koristi samo u pedikuri. Naime, rijetko ćete na njezinim rukama primijetiti boju na noktima.

Beauty tajne Ive Balaban (фото 2)

Beauty tajne Ive Balaban (фото 3)

Preparativnoj kozmetici Iva ipak najviše vjeruje ako dolazi iz ljekarne, gdje uz dječje potrepštine koje i sama koristi, uvijek nalazi i svoje omiljene kreme za lice, ali i staru dobru Niveu.

I na samom kraju dolazi šećer — parfem! Svi koji Ivu poznaju znaju da “šnjofa” sve oko sebe. I meni uvijek kaže da me u životu “namirisala”. Iako uvijek u krug vrti nekoliko njih, u vječnoj je potrazi za onim pravim. Chanel exclusive linije, Hermès ljeti ili pak dječji Bonpoint, s Ivom se nikad ne zna, jer ona, kao i u modi, uvijek iznenadi nečim novim i originalnim, što samo ona zna nositi i što samo njoj tako dobro stoji.

Ipak zaključujem, “allure” i stil je ono što ženu čini chic, poželjnom i posebnom. Nažalost, to ne možete pronaći u kupaonskom ormariću. Uz sve ovo šarenilo to je upravo ono što Ivu izdvaja iz mase i zbog čega ćemo se mi žene uvijek okrenuti za njom na cesti.

Beauty tajne Ive Balaban (фото 4)

Beauty tajne Ive Balaban (фото 5)

Beauty tajne Ive Balaban (фото 6)

Beauty tajne Ive Balaban (фото 7)

Beauty tajne Ive Balaban (фото 8)

Tekst: Mirela Forić Srna
Foto: Jelena Balić 

Leave a comment

više