Search

Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove

Tekst: BURO.


Šminka, frizure, lakovi za nokte (Umina manikura iz "Paklenog šunda" je i dalje opsesija) su najbolji prijatelji svake djevojke? Realno, ne baš svake i još realnije, ne ni djevojke, ali ako ste jedan pravi beauty addict, onda je odgovor svakako potvrdan. Bilo da ste opsjednuti legendarnim šiškama (Uma, opet ti?) ili rozim rumenilom iz filma "Marija Antoaneta", ovo je lista za vas. Preskočili smo najočiglednije izbore koje svi obožavamo poput filmova "Doručak kod Tiffanyja" ili "Cabaret", kao i sveti gral svega što ima veze s 90-ima po imenu "Clueless" i dodali neke od manje očekivanih - udobno se zavalite s maskom na licu i bacite se na bingeanje, nikad se ne zna kada će vas uhvatiti inspiracija.


"burleska"

godina: 2010.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 1)

Broadway i drag queen estetika, ovaj film je pomalo makeup nasljednik "Cabareta" pretočen u mnogo komercijalnije pakiranje, razumije se. Djevojka iz malog mjesta oduševljena je scenom i namjerava na njoj uspjeti. Jesu li joj glavni pokretači upravo šminka i kostim? Nismo sigurni ali šljokice, over the top frizure i šminka koja je inspirirana nekim starijim izdanjima same Cher, koja se u njemu također pojavljuje, sasvim su dovoljni da uživamo u ovom mjuziklu iako je filmska konfekcija."američki psiho"

godina: 2000.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 2)

Puno se može zaključiti o osobi samo na temelju beauty rutine, zar ne? A kada je ta beauty rutina toliko legendarna da je imitira čak i Margot Robbie za Vogue onda je jasno da je vrijedna analize. Piling, gel maska, Yves Saint Laurent Opium kombiniraju se s narcisoidnošću i - često - ubojstvom. Gledajte film zbog jutarnje Batemanove rutine, ali i šiški Chloe Sevigny, a ostalo će vam se otkriti samo."edward škaroruki"

godina: 1990.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 3)

Ding, dong! Avon calling! Čak i bez ove genijalne rečenice dovoljno je da bacite pogled na savršeno ispeglanu estetiku 50-ih kroz prizmu 90-ih i da ne možete odvojiti oči od ekrana. Dodajte u to scenu u kojoj Edward šiša gospođe iz predgrađa i pretvara ih u mala avangardna remek-djela i spremite se da pustite koju suzu."paris is burning"

godina: 1990.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 4)

Film "Paris is Burning" pomaknuo je mnoge granice i prvi put nas proveo kroz transgender scenu Harlema. Kostimi, frizure, šminka i poziranje pružili su ljudima koje društvo inače sputava (nažalost, i dan danas) način da budu sve što požele barem dok su na sceni. U tom smislu, plesni podij postao je poput svetišta. Pogledajte ga ako želite osjetiti koliko kozmetika i način na koji se dotjerujemo i predstavljamo mogu zapravo biti moćni."marija antoaneta"

godina: 2006.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 5)

Ako volite pastelne boje, opsjednuti ste ružičastim rumenilom (a i ako niste, nakon filma ćete vrlo vjerojatno biti) i kosom poput šećerne vune, onda je ovo filmsko štivo za vas. Ekstravagantni kostimi i jednako ekstravagantni beauty lookovi čine ga nezaboravnim. Apsolutno kul, ni pod razno ušećereno."kao šefica"

godina: 2020.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 6)

Postoje obični loši filmovi i postoje toliko loši filmovi da zapravo postanu dobri. Dvije prijateljice sa svojim nezavisnim brendovima kozmetike hvataju se u kolo s lokalnom (zlom) beauty kraljicom koju igra Salma Hayek. Tiffany Hadish i Rose Byrne ispale su genijalne komičarke, a scena u kojoj djevojka pod teškom šminkom tvrdi da na licu ima samo SPF kremu je neprocjenjiva."čelične magnolije"

godina: 1989.


Ako ste pravi beauty addict, obožavat ćete ove filmove (фото 7)

Sušta suprotnost filmu "Kao šefica", ovo je priča zbog koje ćete potrošiti nekoliko pakiranja maramica. Preporučujemo vam da je ne gledate sami ili da bar na speed dialu imate nekog koga ćete moći nazvati čim priča postane previše dirljiva. U svakom slučaju, sve scene u lokalnom salonu koji vodi nezaboravna Dolly Parton su filmska (i beauty addict) klasika, a Julia Roberts, Sally Fields i Shirley McClainesu ne-za-bo-rav-ne.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više