Search

Beauty blic: Helena Šopar Zadro

Beauty blic: Helena Šopar Zadro

Tekst: Dina Dončević


Image: Privatni album

Jedna od najuspješnijih hrvatskih manekenki, Helena Šopar Zadro, nedavno je u svojem domu, bez beauty tima, snimila kampanju za novu kolekciju brenda SOPAR kojeg je osnovala sa sestrom Tamarom Rebić, nakon koje smo se iskreno zapitali, zašto su joj ikad na bilo kojem snimanju bili potrebni visažist, frizer, stilist... Model je krasio naslovnice svjetskih izdanja kao što su Marie Claire i Elle, modne editorijale u brojnim glossy magazinima te kampanje beauty brendova, a ipak i u puno skromnijoj, vlastitoj produkciji, izgledala je savršeno!

Upravo nas je to potaknulo da ju privedemo na razgovor te da nam otkrije svoje tajne, kao i omiljene proizvode, a baš kako smo i pretpostavili, riječ je o cjelokupnoj brizi o tijelu, iznutra i izvana, što joj je prioritet ne samo zbog posla kojim se bavi, već i u privatnom životu. Kako se točno njeguje te koje bi make-up brendove, kao beauty insajderica koja je surađivala s brojnim vizažistima, preporučila možete pročitati u nastavku.

Pet stvari bez kojih ne možeš u kozmetičkoj torbici?

Basic botanikals "lip pomade" labelo i korektor NARS, nijansa Ginger Medium, su jedina kozmetika koju svakodnevno koristim. 

Kako izgleda tvoja svakodnevna jutarnja beauty i make-up rutina i koliko traje?

Joj, dvije minute, operem lice s Weleda pjenom, očistim lice kokosovim uljem i namažem ga dnevnom kremom LA MER, stavim ranije spomenuti NARS korektor ispod očiju i - spremna sam!

Beauty blic: Helena Šopar Zadro (фото 1)
Beauty blic: Helena Šopar Zadro (фото 2)

Koliko dugo ti treba da se spremiš za večernji izlazak ili neku svečanu prigodu? Koja je tvoja dobitna make-up kombinacija tada?

Moj suprug je presretan što mogu biti spremna za večernji izlazak za manje od 30 minuta, uključujući pranje i sušenje kose. Osim Basic botanikals labela i NARS korektora, za večernji izlazak dodam još samo rumenilo. Kosu samo operem i osušim. Kako moj posao uključuje  gotovo svakodnevno šminkanje, friziranje , privatno se onda odmaram od toga i odlasci kod frizera se svedu na možda tri puta godišnje. 

Proizvod o kojem si totalno ovisna?

Ulje od smilja koje radi moja mama i koje volim staviti na kožu prije spavanja. 

Najdraža podloga za lice?

Ne koristim puder, samo korektor. 

Beauty blic: Helena Šopar Zadro (фото 3)

Najdraža mazalica za tijelo?

Tu također moram spomenuti ulje od smilja svoje mame ili kokosovo ulje.

Omiljeni miris?

Onaj koji u sebi ima note lavande i drveta.

Što je sve u tvojoj večernjoj beauty rutini?

Nema puno filozofije, ponavljam jutarnju rutinu i dodajem svoje omiljeno ulje od smilja. 

Koji proizvod bi preporučila svim našim čitateljicama iznad 30-e?

Kokosovo ulje koje koristim i za kožu, a i u prehrani (uvijek imam dva, jedan za kupaonicu, drugi za kuhinju)! Odlično je za čišćenje lica, ako ga pomiješate s malo pijeska na moru može biti genijalan eksfolijator! 

Beauty blic: Helena Šopar Zadro (фото 4)

Zlatno pravilo njege kojeg se slijepo držiš?

Puno tekućine i zdrava prehrana bez procesuirane hrane. Nikada nisam gledala na zdravu prehranu kao dio dijete, jednostavno jedem hranu od koje se dobro osjećam. Zahvaljujući genima nikada se ne debljam. Vjerujem u ravnotežu u svemu u životu, pa tako i u prehrani. Kuhanje mi je zabava i užitak i vjerujem da niti jedna krema ne može pomoći ako nezdravo živite i malo spavate. 

Beauty tretman koji voliš?

Tretman kisikom na koji odem jednom u dvije godine. 

Najdraži brend make-upa?

Definitivno, Stilla! 

Beauty blic: Helena Šopar Zadro (фото 5)

Koji su neki manje poznati brendovi za koje ti kao insajderica znaš i voljna si nam ih otkriti?

Kako i u hrani, tako i kad je kozmetika u pitanju volim znati čime hranim kožu. Najviše volim sama pripremati maske za lice, često koristim kokosovo ulje ili ulje od smilja te obožavam kreme Nike Bašić, vlasnice brenda Basic botanikals, koja uz labelo koje svakodnevno koristim, miksa predivne kreme i šampone napravljene baš za moj tip kože. Od make-up brendova bi preporučila Stillu, Typology Paris, RMS. 

Gdje u Zagrebu otići na frizuru, manikuru i masažu, odnosno koje su tvoje omiljene beauty adrese?

Jednom godišnje idem na šišanje u Teuta salon, a kod Manuele Picard idem na tretmane kisikom.

Beauty trik za dane kad se ne osjećaš najbolje?

Meditacija čim se probudite, puno tekućine i maska za lice od manuka meda.  

Koga bi izdvojila kao beauty uzor? Koja žena ti je pojam njegovane žene?

Cindy Crawford je divan primjer majke, supruge,  poslovne žene, filantropa, koja i sada s 55 godina izgleda besprijekorno.

Leave a comment

više