Search

Beauty blic: Iva Čuljak

Beauty blic: Iva Čuljak

Lijepa crnka nas je uputila u svoju beauty rutinu

Tekst: Ana Pavić


Image: Senja Vild

Na Ivin profil ste sigurno naletjeli na Instagramu. Vodi se pod "Iva Chu", ima preko 50 tisuća pratitelja i jedna je od najzabavnijih djevojaka na ovoj društvenoj mreži...

Posljednjih godinu dana često se lome koplja oko termina "Instagram influencer". Dok nekima pod taj termin spadaju vječna kompenziranja u beauty salonima svih vrsta, drugi znaju kako od toga stvoriti pravo zanimanje i zaraditi novac. Iva Čuljak je u Beogradu osnovala Insta Academy na kojem savjetuje kako se brendirati na Instagramu i od svega toga napraviti dobar biznis. Iva savjetuje i neke tvrtke, brine se o njihovim Instagram profilima te je doista možemo smatrati jednom od rijetkih dama s ovih prostora koja vjerno i profesionalno predstavlja termin "influencera". Pored svega navedenog Iva je jedna prelijepa mlada dama koja uvijek izgleda njegovano i sređeno te smo je zamolili da nam kaže par stvari o svojim beauty navikama i podijeli s nama neke dobre savjete koje je tijekom godina dobila.

Pet stvari bez kojih ne možeš u kozmetičkoj torbici?

Prije svega i zauvijek, veličanstven izum pinceta. Iako ne spada u kozmetiku, pinceta je predmet koji bih i na pusti otok nosila. Potom hidratantna krema, maskara, korektor. To je to, čak ih nema ni pet.

Iva Chu

Koliko ti dugo treba da se spremiš za večernji izlazak?

Volim rituale i "vrag odnija prišu" filozofiju. Kad je frka, stignem sve u pola sata. Ali si rijetko priuštim frku, stoga za izlazak u noć poklonim sebi cijela dva sata. Tu se pere kose, pa rade pilinzi, pa se lakiraju svi nokti. Potom malo odmorim uz čašu vina, jer je bitno postići radnu temperaturu pred izlazak u noć, a onda nastavljam sa šminkanjem. Kosu sređujem na kraju. Pa kad ju prosušim, dodam si par štikli i spremna sam za tamu disco kluba.

iva chu

Koja je tvoja dobitna makeup kombinacija za takve prigode?

Kad je u pitanju makeup, vrlo sam dosadna. Zapravo, dosadna sam i s kosom. Sve te contouring, strobing i ostale terminologije mi zvuče vrlo ezoterično. Ostala sam na spoznaji o "smokey eyes", mada ni njih ne znam našminkati. Moj su vrhunac dobra podloga, puder, highlighter, maskara, crveni ili nude ruž. Et volia!

Proizvod o kojem si totalno ovisna?

U životu se ozbiljno trudim ne biti ovisna o bilo čemu. Ali ono što obožavam su ulja. Ili vitamina E ili kokosovo. Ili bilo koje. Bitno da je ulje.

iva chu

Najdraži puder?

Srećom, nemam problematičnu kožu i ten mi je zadovoljavajući, tako da ne vodim bitku s odabirom pudera. Koristila sam razne, od najjeftinijih, pa do onih pozamašnih cijena. Trenutno koristim Llumsove. A Bourjois može ući u kategoriju "najdraži". S puderom mi je bitno da se ne osjećam kao pod maskom.


Najdraža mazalica za tijelo?

Kategorično i decidirano, u ovom trenutku, Nikelov maslac od ruže. Veličanstvenog mirisa, divne teksture, moja ga koža brzo upije.

iva chu

Kako izgleda tvoja jutarnja, a kako večernja beauty rutina?

Ovisi kad sam došla kući (smijeh). Izgledaju zapravo jednako, s tim da ujutro ne skidam šminku, ali također čistim lice, na koje potom stavljam Nikelov serum i kremicu, nešto šminke i odlazim u dan. Navečer mi je nezamislivo leći sa šminkom, bez obzira koliko je noć dugo trajala i intenzivna bila. Šminku najčešće skidam old school sapun metodom, a potom lice čistim mekanom četkicom uz također Nikelovu kupku za lice od ruže. Slijedi serum protiv bora oko očiju, kremica i jastuk. Ljeti obožavam Lancômeovu Energie de Vie liniju.

iva chu

Koji proizvod bi preporučila svim našim čitateljicama iznad 25-e godine?

Nikelov serum protiv bora, te kreme sa smiljem iz iste linije. Prirodno, nježno, a rezultat je divna koža.

Zlatno pravilo njege kojeg se slijepo držiš?

Nikada u krevet sa šminkom na licu. Nikad, pa ni onda!

iva chu

Beauty tretman koji voliš?

Može jedan koji ne volim? Ne mogu definirati konkretno jedan. Svaki scenarij u kojem oko mene i po meni radi druga osoba, obožavam! Trenutno sam na seriji mezoterapija, jer mi je tempo takav da noćima zapravo vrlo malo spavam. Zato se trudimo vratiti licu blistavost. Nerijetko radim i kemijski piling i generalno, brinem o svojoj koži.

Najdraži brend makeupa?

Zadnjih mjeseci simpatije k Urban Decay kozmetici. Njihov crveni mat ruž je pokosio svaki mat koji sam ikad koristila. Osim njega, postoji iks na entu brendova od kojih obožavam poneki proizvod.

Gdje u Beogradu otići na frizuru, na makeup, na manikuru i masažu?

Na frizuru u moj omiljeni Hair Couture Private Room. Petra volim zvati bogom balayagea i valova u kosi. Kad je makeup u pitanju, jedna genijalna Sanja u svom AOS studiju radi magiju s licem svake žene. A isto radi i Marija u Inglot ambijentu. Obožavam ih obje. Manikura i pedikura u Imidž studiju u Kralja Petra, a za masažu trk u Bali Detox Centar u Skadarliju.

Beauty trik za dane kad se ne osjećaš najbolje?

Kad se ne osjećam najbolje, samo odem u jedan od gore navedenih prostora po porciju maženja i instantno bude bolje.

Koga bi izdvojila kao neki beauty uzor? Koja žena ti je pojam njegovane žene?

Nikad nisam bila od uzora. Tako je i s ovom kategorijom. Mama me naučila brinuti se o sebi, svojoj koži, usadila određena pravila, ne beauty, nego životna. Svu našu njegovanost treba pratiti i radost, sjajna energija i lice s osmijehom. E tada smo pojam žene!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više