Search

Beauty brend o kojem su Francuskinje ovisne možete pronaći u Hrvatskoj

Beauty brend o kojem su Francuskinje ovisne možete pronaći u Hrvatskoj

Jeanne Damas je otkrila sve za Into The Gloss

Tekst: A.P.


Image: Jeanne Damas

Trenutno jedna od najpopularnijih Francuskinja mlađe generacije Jeanne Damas nedavno je za magazin Into The Gloss otkrila da ne može zamisliti svoju beauty rutinu bez kultnog ulja za kosu koje dolazi s potpisom renomiranog brenda Leonor Greyl. Damas nije jedina chic žena koja se upisala na podugu listu obožavateljica ovog brenda. Naime, već godinama im je vjerna Lagerfeldova muza i autorica knjige "Kako biti Parižanka" Caroline de Maigret, a u svojoj ga kupaonici imaju i Isabelle Adjani, Aymeline Valade, Louise Fallain, Madonna, Kim Kardashian, Virginie Courtin-Clarins..

Jeanne Damas suhu kosu njeguje s uljem Leonor Greyl

Fascinantno je da u eri agresivnog digitalnog marketinga i Instagrama, kada nam se pod nos gura sve što možemo zamisliti Leonor Greyl svoj uspjeh kod žena duguje jedino činjenici da se ovdje doista radi o vrhunskom proizvodu koji žene rado preporučuju jedna drugoj. S tim na umu važno je za napomenuti da Leonor Greyl nije brend koji plaća influencere da pišu pozitivne recenzije i reklamiraju ih na svojim profilima, što im daje veliku vjerodostojnost i pokazuje koliko su im kupci vjerni. Brend nije novost na tržištu, štoviše postoje još od 60-ih godina kada su se osnivači, bračni par Greyl susreli i zaljubili. Spojila ih je jedna lijepa i humana priča iz koje je nastao ovaj prvi organski brend u njezi kose, a kako nam je u razgovoru otkrila edukatorica brenda Chantal Lego: "Gospodin Greyl se u to vrijeme bavio botanikom, a ona je radila u bolnici gdje se brinula o ženama koje su prošle kemoterapiju te su nakon tretmana izgubile kosu. Nakon što je shvatila da žene nakon kemoterapije nemaju adekvatnu njegu, odlučila je otvoriti institut u kojem će proučavati sastojke za izradu prirodnih preparata za njegu osjetljivih vlasišta i kože. Nakon što je završila školovanje, sa suprugom je otvorila institut u kojem su pokrenuli proizvodnju prirodnih proizvoda za njegu kose. U to vrijeme na tržištu nisu postojali kvalitetni proizvodi za njegu osim onih s kemikalijama te je svog supruga zamolila da napravi posebne biljne mješavine za svaku ženu za koju se brinula u bolnici. Govorimo o 1969. godini kada riječ "organski" nije bila vezana uz ljepotu. Prvi proizvod koji su napravili je ulje od pšeničnih klica koje je služilo za pranje kose/vlasišta." - kazala nam je.

Beauty brend o kojem su Francuskinje ovisne možete pronaći u Hrvatskoj (фото 1)

Od tada do danas Leonor Greyl je izrastao u globalno prepoznatljiv brend koji se ponosi jedinstvenim prirodnim formulama koje koriste u svojim proizvodima i oporavljaju oštećenu kosu. Iako u asortimanu imaju bezbroj proizvoda koji zasebno zaslužuju svoje recenzije (poput poznatog šampona od bambusa koji obožava francuska glumica Isabelle Adjani ili maske za kosu Masque Quintessence koju koristi Madonna) najveća zvijezda i omiljeni proizvod svake "it" djevojke je njihovo ulje L'Huile de Leonor Greyl koje u sastavu ima 97% prirodnih finih ulja. Modna dizajnerica Vanessa Seward je otkrila da ga koristi nakon šamponiranja kose i ostavi ga da djeluje oko sat vremena kako bi nahranila vrhove. Iako ga možete koristiti u svako doba godine pogotovo za problematiku suhe kose, žene se ne odvajaju od njega u ljetnim mjesecima kada je kosa izložena suncu i moru. Ovo ulje se zgušnjava, ali samo ispod 25 stupnjeva te samo možete zamisliti kako neprobojnu barijeru ostavlja na kosi kojoj prijete sunce, sol i vjetar. Za potpun učinak je dovoljna samo količina koja odgovara čepu.

Beauty brend o kojem su Francuskinje ovisne možete pronaći u Hrvatskoj (фото 2)

Prije nepunih mjesec dana Leonor Greyl je izbacio novi proizvod Crème de Soin à l'Amarante regenerator na bazi amaranta koji štiti kosu i raspliće je. Kao i svaki proizvod Leonor Greyl i ovaj je obogaćen najvrjednijim prirodnim uljima i sastojcima (indijska pongamija, suncokretovo ulje, koktel bademovih proteina, mješavina kopoasu i babasu maslac). Ako imate problema sa zapetljavanjem kose i teško je raščešljavate nakon pranja preporučujemo da probate s ovim kremastim regeneratorom.

Leonor Greyl je dostupan u Hrvatskoj od prošle godine u Douglas parfumerijama i u salonu Teuta u Zagrebu. U galeriji ispod pogledajte njihove best-seller proizvode po izboru BURO. redakcije:

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više