Search

Beauty tretmani koje smo isprobale i ne bismo više nikad

Beauty tretmani koje smo isprobale i ne bismo više nikad

Nezgodna iskustva na beauty polju


Image: screenshot

Sve smo barem jednom napravile kardinalnu grešku pri izboru tretmana ili mjesta na kojem ćemo to učiniti, ali željele smo to odmah...

Nismo previše razmišljale o posljedicama, možda smo bile mlade, možda samo neiskusne, ali oni su ostavili traga na našoj koži ili kosi. Prijeći iz tamne kose u platinasto plavu nije nimalo lak zadatak, ali riskirat ćemo sve da se to dogodi na našoj glavi baš danas. "Blajhati" se prije deset godina i danas nije posve isto, ali postupak se na kraju svodi na to da je na našem tjemenu kilogram kemikalija. I dok se neke žene kunu da im je mikrodermoabrazija najbolji tretman koji im se u životu dogodio, druge imaju loša iskustva. Nisu svi za sve, a nisu ni svi "stručnjaci" kompetentni ocijeniti koji tretman nije baš za nas. Posjela sam svoje sugovornice koje su podijelile svoja prilično očajna iskustva iz kojih su naučile da nije baš sve što viđaju u časopisima tako kako izgleda. 

"Mene je frizer uspio nagovoriti da si posvijetlim obrve kako bi bolje pristajale uz moju, tada pramenovima prošaranu kosu. Lagano ih je posvijetlio i to čak i nije izgledalo toliko loše, ali kada se boja počela ispirati izgledala sam kao mali tigrić. Nekako mi je sve skupa izgledalo neuredno i ružno, a idući put kad sam prešla u narančastu predložio mi je to isto. Samo sam ga pogledala i rekla mu: "Ajde si ti oboji obrve u narančasto" - svoje iskustvo je podijelila Valerija. 

Beauty tretmani koje smo isprobale i ne bismo više nikad (фото 1)

"Depilacija pazuha. Apsolutno najgora bol koju sam ikad iskusila praćena tamnoplavim podljevima i nateknutim limfnim čvorovima. Nekad je britvica jednostavno najbolji izbor!" - rekla je Nives. 

"Jedna i jedina: Mikrodermoabrazija - napomenula sam kozmetičarki (i nije nikakav lokalni no name salon) da mi je koža osjetljivija od svile. Nije me shvatila ozbiljno. Nakon tretmana dobila sam opekotinu promjera oko 2 cm na obrazu i 5 besplatnih laserskih tretmana za skidanje ožiljka." - svoje iskustvo podijelila je Karla s gorkim okusom u ustima. 

"Možda ću ispasti smiješna, ali trajni lak je nešto najužasnije što sam probala. Taj kemijski koncentrat mi je toliko isušio nokte da su se oporavljali još tjednima i bili bijeli, puni mrlja i užasno suhi. Ne znam koja je to količina kemije, ali se definitivno nije svidjela mojim noktima. A ni meni. Sad mi se veteranke sigurno smiju navedenom problemu" (smijeh), rekla mi je Tina. 

"Bezbolna" depilacija je tretman na koji sam odmah nasjela. Nije bila nimalo manje bolna od standardne, samo je trajala beskonačno, a žena je provela previše vremena i puno preblizu moje intime. Nisam tip kojem je neugodno ni kod ginekologa, ali od tada bome preferiram samo klasičan pristup. Istrpi i idi." - smije se Sanja. 

Beauty tretmani koje smo isprobale i ne bismo više nikad (фото 2)

Prirodna crnka Maja u studentskim je danima poželjela je plavu boju kosu. Da, da. Naručila se u "provjereni" frizerski salon gdje su pristali napraviti joj promjenu u samo nekoliko sati, a rezultat je bio šokantan. "Osim što mi je kosa bila žuta, pramenovi su mi počeli otpadati već u salonu. Jasno je da mi više nikad ništa slično nije palo na pamet." 

"Oči su, kažu mnogi ogledalo duše. Zato sam odlučila svoj umoran izgled osvježiti tretmanom koji je jako popularan i vrlo ugodan, a to je minival trepavica. Odlučila sam se na to i napravila potez koji eto trpim još i sada nakon mjesec dana. Naime, jedna trepavica mi je uvijena "malo previše" pa me grebe i iritira po kapku. Događa se, ali nije ugodno, jedno oko mi je vizualno više otvoreno, a da stvar bude bolja još sam ih dala obojiti u crno. Eto, to je moje iskustvo, malo sam sebi smiješna, malo se češkam jer me grebe trepavica, ali proći će kad otpusti. Mislim da ću nastaviti samo s klasičnom maskarom, više posla, ali manje problema." - iskustvo je podijelila Sunčana. 

"Silovala sam solarij svaki drugi dan. Bezglavo. Naravno da me nitko nije upozorio da mi to zapravo nije ni potrebno. Izgledala sam kao ćevap na maturalnoj zabavu, koža mi je bila osušena i odmah sam se sjetila one babe iz filma "Svi su ludi za Mary". - priča Antonija. 

Beauty tretmani koje smo isprobale i ne bismo više nikad (фото 3)

"Pojavom tretmana lica s voćnim kiselinama i ja sam odlučila probati ovaj tretman koji je kod mojih cura pokazao zbilja dobre rezultate. Nažalost, moja koža očito nije dobro podnijela postotak voćnih kiselina s kojima je tretiran ili nije bio dobar trenutak tako da sam crvene fleke sanirala dva tjedna kremama koje mi je dala dermatologica. Ponekad se dogodi da nestručna osoba eksperimentira i ovaj put sam baš naletjela ja. Nisam zlopamtilo, ali ga i dalje izbjegavam iz predostrožnosti bez obzira na to što mnogi nemaju nikakvih problema s istim." - kaže Branka. 

"Već nekoliko godina ekstenzije kose su vrlo moderne i vrlo praktične, pogotovo ako imate slabiju kosu ili želite dugu. Moje iskustvo nije dobro, a kako je to dosta skup zahvat, gledala sam ipak da malo uštedim. Vjerojatno nisam odabrala dobar salon jer su moje ekstenzije nakon samo prvog pranja poprimile očajnu zelenkasto smeđu boju. Užas. Cure iz salona su mi rekle kako se one jako dugo time bave te da paze na kvalitetu kose, a slučaj su mi objasnile tako što su tvrdile da pigment ugrađene kose ne odgovara mojoj(?!), a nakon bojenja kose to se pokazalo kao potpuni promašaj. Reklamacija nije uspjela i nakon tjedan dana sam skinula ugrađene umetke." - svoje iskustvo je podijelila Mia, koja otad nosi kratki bob i ne pomišlja ponavljati ništa slično. 

Lijepo je da kad si nešto "zabriješ" u glavi, dobiješ konstruktivan odgovor ili savjet bi li se trebao upustiti u tu avanturu ili da je ipak zaobiđeš. Svaki tretman ima svoje prednosti i mane i ovo je subjektivna kritika i iskustvo djevojaka koje su se jednom opekle. Što zbog svoje greške, što zbog greške drugih. Ne budite nikad lijene za sebe, dobro proučite materiju pogotovo kod ishitrenih odluka. Greške nas nekad često koštaju puno previše. A dolazimo u samo jednom primjerku (smijeh).

Related articles

Buro 24/7 Selection

više