Search

Bojite li se uvijača za trepavice? Imamo 5 savjeta kako da ga koristite

Bojite li se uvijača za trepavice? Imamo 5 savjeta kako da ga koristite

Tekst: BURO.


Sjećate li se - a sigurni smo da se sjećate - scene u filmu "Vrag nosi Pradu" u kojoj još uvijek pogubljena Andy ne zna što je Shu Uemura uvijač za trepavice koji njene kolegice doživljavaju kao apsolutni znak da je ona ustvari Marsovac? Obzirom da čitate ovo, pretpostavljamo da znate što je Shu Uemura uvijač, ili barem što je uvijač za trepavice. Ostaje pitanje: znate li ga koristiti? Istina je da ovo nije potpuno naivna spravica i da se može dogoditi čak i da vam dio trepavica ostane na njoj ako ne znate što radite. Ipak, ako ga koristite kako treba, nema nikakve bojazni da ćete oštetiti trepavice. Evo 5 savjeta kojih se trebate pridržavati.

#1 Uvijek prije maskare

Čak i ako su vam oči pod full make upom, odnosno sjenilom i eyelinerom, trepavice trebaju biti bez maskare prije uvijanja kako se ne bi oštetile. Dakle, sama dlaka treba biti čista, elastična i fleksibilna, spremna "primiti oblik", a ako vam se učini da su vam trepavice jako suhe stavite na njih malo ulja ili kreme za regiju oko očiju prije nego što započnete sa šminkanjem.

#2 Kako se koristi

Prstom podignite i držite obrvu kako biste mogli dobro vidjeti trepavice i budete sigurni da su odvojene. Stavite uvijač tako da budu dobro pozicionirane između dva jastučića i tako da slučajno ne uštipnete sam kapak. Gledajte prema dolje ali ne zatvarajte oči i stisnite uvijač na koju sekundu. Zatim ga otpustite i pomaknite prema vrhu trepavica kako biste dobili prirodnu ali definiranu zakrivljenost. Ponovite.

Bojite li se uvijača za trepavice? Imamo 5 savjeta kako da ga koristite (фото 1)

#3 Koristite ga ako imate osjetljive oči i/ili alergije

Uvijač za trepavice je idealan za sve one koji imaju problema sa osjetljivim očima ili alergijama, zato što uz pomoć njega izbjegavate bilo kakve kemijske sastojke. Kada se jednom na njega naviknete i ovladate tehnikom, možda vam maskara neće više niti trebati.

#4 Zaboravite na trik s fenom

Ok, trik sa zagrijavanjem uvijača fenom za kosu je em popularan em efikasan, ali nosi svoje realne opasnosti, od kojih je najvažnija ta da se opečete. To vam zaista ne treba, pogotovo kada su oči u pitanju. Preskočite i točka.

#5 Uvijač uvijek mora biti čist

U suprotnom će se na njemu nataložiti prljavština ali će postati i ljepljiv što znači da riskirate da ostanete bez trepavica. Čistite ga sredstvom za skidanje šminke, a zatim operite sapunom, šamponom ili sredstvom za čišćenje i pranje četkica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više