Search

Botox i hijaluron za sve one koji se boje igle? Postoji i to, a zove se premium Laser Serum Infusion tretman

Botox i hijaluron za sve one koji se boje igle? Postoji i to, a zove se premium Laser Serum Infusion tretman

Novost u Poliklinici Bagatin

Urednik: A.P.


Image: Unsplash/ Bagatin Press

Prva asocijacija koju imate na pojam "infusion" zasigurno je nešto dubinski, nešto učinkovito, djelotvorno. I sama riječ označava ravnomjernu raspodjelu aktivnih tvari na mjesta na kojima su iste potrebne i gdje ih želimo. Infuzija za vitalnost vaše kože lica dolazi iz Poliklinike Bagatin u pomno odabranom serumu, odnosno kombinaciji Vistabela, hijaluronske kiseline te hidratantne otopine. Inovativan tretman naglasak stavlja na unošenje seruma duboko u vašu kožu lica isključivo pomoću lasera i Cell Jet ultrazvuka. Najveća posebnost je, dakle, da nema korištenja igle što ga čini jedinstvenim na tržištu.

Znanstvene studije potvrdile su da Botox, odnosno Vistabel, kada se u određenim koncentracijama aplicira u lice, može reducirati proizvodnju sebuma, točnije masti ili loja. Kako? Naime, znamo da se Vistabel inače aplicira u mišiće koje on "umrtvljuje", no žlijezde lojnice o kojima je ovdje riječ nalaze se iznad mišića, površinski na koži. Ostaju nam samo dva pitanja - kolike koncentracije Vistabela su potrebne te kako ga aplicirati, a da isti ne izazove paralizu, odnosno, parezu mišića?

laser


Sinergija metoda

O dobrobitima hijaluronske kiseline i filera svi sve već znamo. Znamo da revitaliziraju, znamo da podižu, znamo da definiraju. I dermalni fileri i Vistabel rade na drugačiji način, no s istim ciljem - pružaju prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja. A zajedno su se pokazali savršenom i dobitnom kombinacijom uz dodatak hidratantne otopine jer, kad se pomiješaju i ravnomjerno rasporede po koži, daju joj onaj mekani, baršunasti izgled. U Poliklinici Bagatin našli su savršen način kako da ovaj savršeni serum postane savršena infuzija za kožu lica, i to bez injekcije - tretman Laser Serum Infusion. 

Već se nebrojeno puta do sada pokazalo kako se sinergijom metoda mogu dobiti vrhunski rezultati. Kod tretmana Laser Serum Infusion u glavnoj je ulozi Erbium frakcijski laser, koji radi matematički točne rupice na koži na dubini na koju ga se programira te, na kraju, Cell Jet ultrazvuk. Naravno, svemu prethodi Skin Peeler mikrodermoabrazija kako bi se uklonio rožnati sloj koži i pripremilo lice na daljnje korake.

laser


1. Tretmanom frakcijskim laserom koža lica se doslovno 'otvara' (otvoreni vertikalni kanali u koži)
2. Serum se stavlja na lice i nježno utrljava u kožu.
3. Cell Jet ultrazvukom, kroz vertikalne kanale, serum se 'tjera' duboko u kožu čime se postiže ta željena 'infuzija'.

Višestruke dobrobiti
Na ovaj se način Vistabel nalazi u ravnomjernoj koncentraciji u cijelome licu - od donjih kapaka, obraza, nadusnice (a ne samo u borama mrštilicama i smijalicama) čime se postiže:

• žlijezde lojnice će se stisnuti što će rezultirati manjom produkcijom loja
• Vistabel djeluje i kao vazokonstriktor, odnosno, stišće krvne žile, što će u površinskom sloju gdje je stavljen utjecati na rozaceju; stisnut će kapilare zbog čega će biti manje crvenila

Važno je napomenuti da aplicirana količina nije dovoljna kako bi paralizirala mišiće, a i ne nalazi se na dubini na kojoj je mišić.  S druge strane hijaluronska kiselina, točnije hijaluronski dermalni filer, ravnomjerno će cijelom licu dati plašt hijalurona i učiniti je baršunastom i zategnutom.  Još jedna velika posebnost ovog tretmana je da se sam sadržaj seruma uvijek može prilagođavati problematici koja se tretira dodavanjem sastojaka koji su koži potrebni. Na primjer, ako se radi o masnijoj koži, uzima se veća količina Vistabela; ako se radi o suhoj koži, kombinira se veća količina hijalurona.

laser

Laser Serum Infusion tretman može se raditi na svim vrstama kože te nema ograničenje na starosnu dob. Svako lice želi biti baršunasto, a ovom kombinacijom taj je efekt zagarantiran. Ipak, treba imati na umu kako rezultati i efekt neće biti jednaki na licu od 40 i na licu od, recimo, 70 godina. Budući da se radi o premium usluzi koja podrazumijeva i kombinaciju metoda i kombinaciju sastojaka u serumu, potrebno je barem 4-5 mjeseci razmaka između tretmana. Važno je napomenuti da se tretman ne može raditi tijekom ljetnih mjeseci zbog lasera.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više